Un desert foarte fresh, nu este complicat, insa are mai multe momente. Se poate face insa dinainte, lasa la frigider, si-l puteti scoate chiar inainte de a-l servi. Este potrivit pentru zilele mai speciale, cand aveti invitati spre exemplu.
La fel ca toate deserturile LCHF, trebuie consumate doar din cand in cand. Diabeticii si persoanele care doresc sa scada in greutate trebuie sa fie constienti ca li se poate declansa pofta de dulce iar pierderea in greutate poate incetini.
Ingrediente
Pentru crunch
50 gr unt nesarat
50 gr migdale
50 gr alune de padure
1/2 lg miere de albine (optional)
Pentru sos
100 gr zmeura
1/2 lg indulcitor (stevia+erytritol)
Pentru crema
1 dl smantana lichida pentru frisca
1 lgt pudra de vanilie
200 gr branza Philadelphia
coaja de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
Zdrobiti migdalele si alunele de padure cu cutitul pe un fund de lemn. Intr-o craticioara topiti untul Adaugati eventual mierea de albine. Adaugati-le in unt si amestecati. Presarati-le pe o tava cu hartie de copt si prajiti-le in cuptor la 175 grade Celsius, pentru 10 -15 minute. Amestecati din 5 in 5 minute, sa nu se arda.
Spalati zmeura si puneti-o intr-o craticioara impreuna cu indulcitorul la foc mic. Amestecati si lasati pe foc pana ce se obtine un sos mai legat.
Bateti frisca. Amestecati branza Philadelphia cu pudra de vanilie si coaja de lamaie. Adaugati frisca.
Asamblati in pahare: un strat de crunch, unul de crema, unul de sos de zmeura si repetati. Dati la frigider pentru 1 ora.

























