burrata cu galbiori trasi in unt, alune de padure srburi pe o farfurie rustica

Galbiori trasi in unt la tigaie, burrata cremoasa, aroma de caramel a untului noisette si alunelor de padure prajite si ierburi proaspete! Aceasta reteta cu ciuperci este absolut delicioasa si rapid de facut si merita incercata. Va promitem ca nu veti regreta!

Bine de stiut

  • galbiorii sunt plini de savoare si au gustul lor specific insa puteti folosi orice alte tipuri de ciuperci proaspete: merge cu ciuperci de padure, porcini, champignon etc.
  • in reteta noastra am folosit marar si patrunjel, insa puteti incerca cu orice alta planta aromata: cimbru, tarhon, busuioc, ori orice combinatie a acestora.
  • alunele de padure pot fi prajite in prealabil iar untul caramelizat poate fi pregatit dinainte, insa galbiorii este bine sa fie trasi la tigaie chiar inainte de a fi serviti pentru a-si pastra aroma
burrata cu galbiori trasi in unt, alune de padure srburi pe o farfurie rustica
burrata cu galbiori trasi in unt, alune de padure srburi pe o farfurie rustica

Galbiori prajiti cu burrata si unt caramelizat

Galbiori trasi in unt la tigaie, burrata cremoasa, aroma de caramel a untului noisette si alunelor de padure prajite si ierburi proaspete! Aceasta reteta cu ciuperci este absolut delicioasa si rapid de facut si merita incercata.
5 from 1 vote
Timp preparare 5 mins
timp gatire 20 mins
Categorie Fel principal
Bucatarie Mediteraneana
Portii 2

Ingrediente
  

  • 2 burrata
  • 300 gr galbiori
  • 50 gr unt
  • 30 gr unt pentru prajit
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 1 fir marar
  • 1 fir patrunjel
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 30 gr alune de padure

Mod de preparare
 

Unt caramelizat

  • Puneti untul (50 gr) la topit intr-o oala mica pe foc mediu. Va incepe sa bolboroseasca usor si sa faca spuma la suprafata. Amestecati astfel incat caldura sa se distribuie uniform. Cand incepe sa fiarba amestecati mai tare ca sa nu se prinda de fundul oalei si sa se arda. Untul va incepe sa capete acea culoare aramie specifica si puteti observa mici particule maronii. Inseamna ca este gata.
  • Luati oala de pe foc si ori o asezati intr-un recipient cu apa rece ori turnati untul intr-un castron/borcan ca sa nu se continue procesul de ardere in oala incinsa.

Alunele prajite

  • Intr-o tigaie pe foc mic spre mediu puneti alunele de padure intregi la prajit. Amestecati foarte frecvent si nu le lasati din ochi deoarece se ard foarte usor.
  • Cand sunt gata alunele asezati-le pe un servet de bucatarie, sa se raceasca. Cand sunt reci le puteti freca ori cu mainile ori cu prosopul de bucatarie pentru a da coaja la o parte. Taiati-le in bucati mari cu un cutit.

Galbiorii

  • Curatati galbiorii de impuritati si puneti-i la prajit intr-o tigaie, fara a adauga nimic altceva. Amestecati din cand in cand, ei vor incepe sa lase apa.
  • Prajiti ciupercile pana ce apa s-a evaporat de tot si incep sa se rumeneasca usor. Adaugati untul (30 grame) precum si catelul de usturoi pisat si amestecati. Lasati pe foc in jur de 5 minute. Cand sunt gata presarati sare, piper, patrunjel si marar tocat deasupra.
  • Asezati galbiorii pe o farfurie si puneti burrata deasupra. Turnati din belsug unt caramelizat, aruncati un pumn mic de alune de padure, ceva marar si patrunjel si serviti cu pofta!
Cuvinte cheie burrata, ciuperci, galbiori, unt caramelizat
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Lasa un comentariu