Ice tea-ul este o bautura ideala pentru zilele toride de vara, cand dorim sa bem si altceva in afara de apa. Este racoritor, parfumat si foarte usor de facut.
Cele mai multe retete de ice tea presupun prepararea unui ceai cald ce va fi lasat la racit. Nu este nimic gresit cu acest mod de a obtine ceaiul rece, insa exista riscul ca aromele tanice si amare din ceai sa fie evidentiate de caldura termica.
Noi va propunem astazi o reteta extraordinar de simpla de ceai maturat la rece. In absenta caldurii se va obtine un ceai perfect cu un gust mai profund si putin mai complex, racoritor pentru zilele toride de vara si deloc amarui.
Exact lipsa gustului amar al ceaiului cold brew face aceasta metoda sa devina preferata tuturor!
Ce tipuri de ceai sa folosim
Cele mai bune ceaiuri pentru cold brew sau macerarea la rece sunt ceaiurile negre si cele verzi. Puteti cumpara ceai negru cu diferite arome, dintre cele mai populare amintim:
- cu piersici si mango
- cu lamaie si/sau lime
- cu fructe de padure
- cu fructul pasiunii
- cu zmeura
Si ceaiurile verzi pot fi aromate:
- cu lamaie
- orient
- cu menta
- cu lemongrass
Daca doriti puteti decora cu fructe de padure congelate, felii de lamaie sau lime, multa menta sau crengute de cimbru .
Ce altceva mai putem servi ca bautura in perioada verii, si nu numai? Incercati Apa infuzata cu aroma de fructe, legume sau ierburi condimentate, a carei reteta o gasiti aici! Fara zahar, coloranti sau alte arome artificiale, totul natural!
Ice tea LCHF – macerat la rece
Ingrediente
- 2 pliculete ceai sau 2 linguri frunze de ceai
- 1 litru apa
- 1 lamaie
- menta proaspata
- indulcitor (optional)
Mod de preparare
- Umpleti o sticla ori o carafa cu apa. Desfaceti pliculetele de ceai, adaugati frunzele in apa si amestecati.
- Lasati la macerat, la frigider sau in bucatarie cel putin 3-4 ore, ideal peste noapte.
- Inainte de a servi ice tea-ul, strecurati lichidul printr-o sita ori tifon.
- Taiati lamaia felii, rupeti frunzele de menta si adaugati-le in ceai, eventual si indulcitorul. Completati cu multa gheata!
Comments are closed.