Nimeni nu poate rezista unei negrese ciocolatoase, cu miez moale si cremos dar cu suprafata crocanta, cu atat mai putin iubitorii de ciocolata.
Ziua Indragostitilor este una dintre acele ocazii „speciale” cand noi, cei ce urmam o alimentatie low carb avem voie sa ne facem de cap (cu cap insa)!
Insa nu este nevoie, deoarece exista o multitudine de retete de prajituri, torturi, dulciuri si alte asemenea deserturi, sarace in carbohidrati si adaptate bucatariei ketogenice. Ele sunt potrivite atat pentru cei care au grija sa nu consume multe glucide, diabeticilor cat si celor care vor sa testeze bucataria low carb si sa inteleaga ca acest mod de alimentatie nu presupune frustari si nici renuntari la „dulce”.
Va propunem mai jos una dintre retetele noastre preferate de negresa keto. Secretul consta in a nu fi tinuta prea mult la copt in cuptor, astfel va avea un miez moale si foarte cremos!
Puteti servi patratelele de negresa ca atare, cu frisca sau cu fructe de padure.
Bine de stiut
- daca folositi unt nesarat, adaugati un praf mic de sare compozitiei, va face gustul de ciocolata mult mai intens
- in reteta am folosit o ciocolata cu 70% cacao, insa puteti folosi ce tip de ciocolata preferati, atata timp cat suneti constienti de cantitatea de zahar adaugata ce va creste numarul de carbohidrati per portie
- indulcitorul poate fi de orice fel, noi am folosit un amestec de erytritol cu stevia.
- negresele se pot congela! Cand doriti sa le serviti, scoteti-le la temperatura camerei si lasati-le sa se decongeleze natural.
Negresa LCHF
Ingrediente
- 170 gr unt sarat
- 120 gr ciocolata
- 65 gr faina de migdale
- 35 gr cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 190 gr indulcitor granulat
- 3 oua
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt.
- Amestecati toate ingredientele uscate intr-un castron: faina de migdale, cacao, praful de copt si indulcitorul.
- Tocati ciocolata marunt cu un cutit.
- Intr-o craticioara puneti untul si jumatate din cantitatea de ciocolata la topit, pe foc mic. Dupa ce s-au topit amestecati bine sa se omogenizeze si lasati-le la racorit.
- Intr-un castron bateti cele trei oua pana ce devin pufoase, cu mixerul sau cu un tel. Adaugati amestecul de unt si ciocolata, batand in continuare.
- Turnati si amestecul de ingrediente uscate, amestecand pana la omogenizare.
- La sfarsit adaugati restul de ciocolata si amestecati compozitia cu grija.
- Turnati totul in tava de copt si dati la cuptor pentru circa 15 minute. Timpul de coacere final va depinde de tipul de cuptor, de tava folosita etc. Vrem ca negresa sa fie mai mult necoapta decat sa fie prea arsa! Folositi testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata scoate-ti negresa din cuptor imediat.
- Lasati negresa la racit in tava, nu o scoateti inainte de a fi gata. Cand s-a racit taiati negresa in patrate potrivite!
Comments are closed.