piept de pui la cuptor feliat pe farfurie cu frunze proaspete de busuioc

Aveti mai jos reteta perfecta pentru cel mai delicios, suculent, fraged si minunat piept de pui la cuptor! Nu da gres niciodata, daca urmati toti pasii.

Bine de stiut

  • Aveti nevoie de un termometru digital cu timer de bucatarie. Se poate folosi si un termometru digital cu sonda, insa pentru a afla temperatura trebuie scos pieptul din cuptor si verificat. Daca luati un termometru cu timer nu trebuie sa va faceti griji pana incepe sa sune, deoarece prin intermediul firului, sonda va sta tot timpul infipta in pui.
  • Temperatura interna a pieptului de pui la care trebuie scos din cuptor este de 72 grade Celsius. Aceasta temperatura este valabila doar pentru pieptul de pui, a nu se confunda cu pulpele de pui a caror temperatura interioara la incidenta osului trebuie sa fie cu 10 grade mai mare!
  • Dupa ce se scoate din cuptor, pieptul de pui trebuie lasat sa se „odihneasca” inainte de a fi taiat. Luati bucatile din tava si puneti-le pe un plan inclinat. Noi folosim un fund de taiat sub care asezam un prosop de bucatarie si pe care il inclinam inspre chiuveta, pentru ca sucurile sa se poata scurge.
  • Nu dati la o parte pielea de pe pieptul de pui! Aceasta are atat un rol de protejare a carnii ca sa nu se arda precum si un rol de impiedicare a uscarii acesteia.
piept de pui la cuptor feliat pe farfurie cu frunze proaspete de busuioc
piept de pui la cuptor feliat pe farfurie cu frunze proaspete de busuioc

Piept de pui la cuptor – reteta perfecta

LCHF.ro
Reteta perfecta pentru cel mai delicios, suculent, fraged si minunat piept de pui la cuptor! Nu da gres niciodata, daca urmati toti pasii.
5 from 1 vote
timp gatire 25 minutes
Timp total 25 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Frantuzeasca, Mediteraneana, Romaneasca
Portii 2

Ustensile

  • termometru digital de bucatarie

Ingrediente
  

  • 2 buc piept de pui cu piele
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius
  • Spalati pieptul de pui si uscati-l cu servetele de hartie.. In felul acesta se va praji cu usurinta si va fi crocant la exterior, in loc sa aibe consistenta puiului fiert.
  • Sarati si piperati pe ambele parti. Puteti adauga si alte condimente, insa daca alegeti un pui de calitate, de preferinta ecologic, bio, organic de la tara sau orice astfel de denumire ar avea, nu veti avea nevoie de alte condimente pentru a-i evidentia gustul.
  • Intr-o tigaie pe aragaz puneti la topit unt si ulei. Prajiti pieptul de pui, rapid, pe toate partile, pana prinde crusta. Puneti pieptul de pui intr-o tava termorezistenta, inclusiv uleiul si untul topit.
  • Introduceti sonda termometrului in partea cea mai groasa, setati termometrul la 72 de grade temperatura interioara a pieptului de pui si dati tava la cuptor.
  • Cand este gata scoateti tava si lasati puiul la "odihnit". Taiati felii, amestecati cu sucurile lasate in tava de copt si se serviti.
Cuvinte cheie cuptor, piept de pui, termometru
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!