Sosul rece cu icre rosii (romsås) este un sos clasic al bucatariei scandinave. Merge cu orice tip de peste, atat rece cat si gatit. Este cel mai bun prieten al somonului, la gratar, la tigaie, la cuptor sau afumat la rece sau la cald.
Sos rece cu icre rosii
Sosul rece cu icre rosii (romsås) este un sos clasic al bucatariei scandinave. Merge cu orice tip de peste, atat rece cat si gatit. Este cel mai bun prieten al somonului, la gratar, la tigaie, la cuptor sau afumat la rece sau la cald.
Ingrediente
- 1 dl smantana
- 1 dl maioneza
- 80 gr icre rosii
- 1/4 zeama lamaie
- 1/4 coaja lamaie
- 1 ceapa rosie mica
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare
- Amestecati toate ingredientele cu exceptia icrelor rosii.
- Adaugati icrele rosii si amestecati cu atentie, sa nu se sparga.
- Adaugati piper si foarte putina sare si lasati la frigider pentru cateva ore. Restul o adaugati inainte sa serviti deoarece icrele sunt sarate si in acest fel evitati sa devina amestecul prea sarat.
Notes
Puteti servi imediat sau puteti lasa amestecul la rece cateva ore.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!