sos rece cu icre rosii din smantana, maioneza cu marar tocat si ceapa rosie

Sosul rece cu icre rosii (romsås) este un sos clasic al bucatariei scandinave. Merge cu orice tip de peste, atat rece cat si gatit. Este cel mai bun prieten al somonului, la gratar, la tigaie, la cuptor sau afumat la rece sau la cald.

Ingrediente
1 dl smantana
1 dl maioneza
80 gr icre rosii
1 ceapa rosie mica
marar
1/4 zeama lamaie
1/4 coaja lamaie
sare, piper

Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele cu exceptia icrelor rosii. Adaugati icrele rosii si amestecati cu atentie, sa nu se sparga. Adaugati piper si foarte putina sare si lasati la frigider pentru cateva ore. Restul o adaugati inainte sa serviti deoarece icrele sunt sarate si in acest fel evitati sa devina amestecul prea sarat.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Sos rece cu icre rosii
Data publicarii
Timp preparare
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Lasa un comentariu