Un mic dejun clasic, adaptat alimentatiei LCHF, daca se elimina painea, foarte rapid de facut pentru cei ce nu au mult timp de pierdut dimineata.
Scrob cu smantana si bacon
Un mic dejun clasic, adaptat alimentatiei LCHF, daca se elimina painea, foarte rapid de facut pentru cei ce nu au mult timp de pierdut dimineata.
Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 3 felii de bacon
- sare
- unt pentru prajit
Mod de preparare
- Puneti untul la incins intr-o tigaie, pe foc mediu.
- Bateti oualele, adaugati smantana, potriviti de sare si amestecati bine bine.
- Turnati totul in tigaia cu unt incins, amestecand incontinuu cu o furculita ca sa nu se prinda, pana ce scrobul incepe sa se formeze. Nu lasati prea mult pe foc, scrobul nu trebuie sa prinda culoare, ca spre exemplu omleta, ci trebuie sa fie galben si moale.
- Prajiti feliile de bacon intr-o tigaie separata, sau pe tigaie grill.
Notes
Serviti scrobul impreuna cu baconul si eventual o salata simpla din rosii, castraveti, ceapa si o vinegreta simpla.
Puteti presara peste orice tip de verdeata aveti la indemana, cimbru tocat, frunze de patrunjel, oregano etc.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!