Budinca de chia este una dintre acele retete perfecte pentru micul dejun deoarece se pregateste cu o seara inainte, iar dimineata doar o scoatem din frigider si o savuram. Este potrivita pentru cei care se trezesc mai tarziu, cei care nu au mult timp dimineata sau rabdare. As adauga ca este si pentru cei putin mai „lenesi” dimineata, precum subsemnata, care nu au pur si simplu chef de pregatit un mic dejun mai complex.
Ingrediente (1-2 portii)
2-3 lg seminte de chia
200 ml lapte cocos
1/2 lgt pudra de vanilie
fructe de padure proaspete: zmeura, afine, mure
Mod de preparare
Intr-un castron amestecati bine laptele cu semintele de chia si cu pudra de vanilie. Amestecati cu grija astfel incat sa nu se faca cocoloase. Puneti amestecul in pahare sau borcanele si dati-l la frigider. Dupa 1 ora amestecati din nou si lasati-l la frigider inca cel putin o ora, pana ce capata consistenta unei budinci. Ideal ar fi sa o pregatiti seara si sa lasati la frigider peste noapte. In acest fel veti avea un mic dejun gata pregatit pentru a doua zi dimineata.
Inainte de a o servi adaugati deasupra budincii fructele de padure proaspete, eventual taiate in bucati mai mici: zmeura, afine, capsuni, mure etc.

























