Va prezentam mai jos cea mai buna reteta de supa crema de rosii. Fara gluma! Incercati-o!
Exista o multitudine de feluri de a face o supa de rosii, toate avand un alt gust ce depinde de ingredientele si metoda folosite la gatit. In multe dintre retete se foloseste zahar pentru a balansa aciditatea rosiilor. Daca folositi rosii bine coapte acest pas nu este necesar, ceea ce ne poate doar bucura pe noi cei care nu dorim sa avem zahar adaugat in alimentatia noastra. Dupa cum bine se stie, rosiile sunt un fruct (si nu o leguma) si sunt deja dulci de la natura!
Bine de stiut
- Daca doriti o supa foarte fina si catifelata, puteti sa o dati si prin sita, in acest fel veti indeparta orice urma de seminte de la rosii.
- Se poate servi intr-un castron micut, ca aperitiv, sau intr-o ditamai farfurie adanca ca fel principal.
- Deasupra puteti presara branza feta sfaramata, si ulei de masline in fir, puteti servi supa cu grisine LCHF sau cu chipsuri de parmezan. Si mult busuioc presarat deasupra!
- Supa crema de rosii rezista la frigider cinci zile.
Supa crema de rosii
Va prezentam cea mai buna reteta de supa crema de rosii, cu branza feta, ulei de masline si mult busuioc proaspat si parfumat. Fara gluma! Incercati-o!
Ustensile
- blender (pentru supe)
Ingrediente
- 1 kg rosii cca 8 rosii medii
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 500 ml apa
- 200 ml smantana
- 1 cub Knorr legume sau pasare
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 1 manunchi busuioc proaspat
Mod de preparare
- Spalati rosiile, taiati-le jumatati si indepartati partea lemnoasa. Taiati-le apoi in sferturi.
- Tocati marunt ceapa si usturoiul si caliti-le in ulei, 3-4 minute sau pana cand devin translucide, intr-o oala mare.
- Adaugati rosiile, apa, cubul Knorr, pasta de tomate, sarea si piperul. Amestecati si dati in clocot. Lasati sa bolboroseasca, pe foc mic, 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Cu un blender pentru supe mixati totul intr-o supa crema, direct in oala. Daca nu aveti blender vertical, puteti turna supa intr-un blender pentru smoothie-uri.
- Reincalziti supa pe foc, adaugati smantana si mult busuioc proaspat tocat. Potriviti de sare daca mai este nevoie.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
1 Comment
Imi place aceasta reteta! O Modalitate creativa si sanatoasa de a prepara supa crema de rosii. Le-am urmat pasii si rezultatul a fost excelent! Este natura dulce si frumoasa a rosiilor, datorita carora supa devine o minunata sursa de vitamine si nutrienti. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta acasa!