Va prezentam mai jos cea mai buna reteta de supa crema de rosii. Fara gluma! Incercati-o!

supa de rosii cu smantana, feta si busuioc intr-un castron
Supa crema de rosii, servita cu branza feta, busuioc si ulei de masline

Exista o multitudine de feluri de a face o supa de rosii, toate avand un alt gust ce depinde de ingredientele si metoda folosite la gatit. In multe dintre retete se foloseste zahar pentru a balansa aciditatea rosiilor. Daca folositi rosii bine coapte acest pas nu este necesar, ceea ce ne poate doar bucura pe noi cei care nu dorim sa avem zahar adaugat in alimentatia noastra. Dupa cum bine se stie, rosiile sunt un fruct (si nu o leguma) si sunt deja dulci de la natura!

Bine de stiut

  • Daca doriti o supa foarte fina si catifelata, puteti sa o dati si prin sita, in acest fel veti indeparta orice urma de seminte de la rosii.
  • Se poate servi intr-un castron micut, ca aperitiv, sau intr-o ditamai farfurie adanca ca fel principal.
  • Deasupra puteti presara branza feta sfaramata, si ulei de masline in fir, puteti servi supa cu grisine LCHF sau cu chipsuri de parmezan. Si mult busuioc presarat deasupra!
  • Supa crema de rosii rezista la frigider cinci zile.
supa de rosii cu smantana, feta si busuioc intr-un castron alaturi de grisine keto
supa de rosii cu smantana, feta si busuioc intr-un castron

Supa crema de rosii

LCHF.ro
Va prezentam cea mai buna reteta de supa crema de rosii, cu branza feta, ulei de masline si mult busuioc proaspat si parfumat. Fara gluma! Incercati-o!
5 from 2 votes
Timp preparare 10 minutes
timp gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes
Categorie Aperitiv, Fel principal, Supa
Bucatarie Frantuzeasca, Italiana, Mediteraneana
Portii 4

Ustensile

  • blender (pentru supe)

Ingrediente
  

  • 1 kg rosii cca 8 rosii medii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 200 ml smantana
  • 1 cub Knorr legume sau pasare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 manunchi busuioc proaspat

Mod de preparare
 

  • Spalati rosiile, taiati-le jumatati si indepartati partea lemnoasa. Taiati-le apoi in sferturi.
  • Tocati marunt ceapa si usturoiul si caliti-le in ulei, 3-4 minute sau pana cand devin translucide, intr-o oala mare.
  • Adaugati rosiile, apa, cubul Knorr, pasta de tomate, sarea si piperul. Amestecati si dati in clocot. Lasati sa bolboroseasca, pe foc mic, 30 de minute, amestecand din cand in cand.
  • Cu un blender pentru supe mixati totul intr-o supa crema, direct in oala. Daca nu aveti blender vertical, puteti turna supa intr-un blender pentru smoothie-uri.
  • Reincalziti supa pe foc, adaugati smantana si mult busuioc proaspat tocat. Potriviti de sare daca mai este nevoie.
Cuvinte cheie busuioc, rosii, smantana
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

1 Comment

  1. Imi place aceasta reteta! O Modalitate creativa si sanatoasa de a prepara supa crema de rosii. Le-am urmat pasii si rezultatul a fost excelent! Este natura dulce si frumoasa a rosiilor, datorita carora supa devine o minunata sursa de vitamine si nutrienti. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta acasa!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!