Chipsurile de parmezan sunt perfecte pentru supe sau salate, sunt foarte bune la gust si merg de minune mancate ca atare, drept rontaieli la un film bun. Si sunt extrem de simplu de facut, chiar daca dupa aspect ar parea complicat. Sunt o gustare LCHF foarte apreciata a celor ce urmeaza low carb, si nu numai.
Ingrediente
200 gr parmezan
piper (optional)
cimbru uscat (optional)
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Dati parmezanul prin razatoarea mica. Pe o tava asezati hartie de copt si faceti gramajoare de parmezan, cam cat puteti lua cu 3 degete. Apasati usor cu degetele pentru a presa parmezanul si presarati piper negru si cimbru uscat. Dati la cuptor pentru circa 5 minute. Lasati chips-urile de parmezan sa se raceasca/usuce inainte de a le servi.
Daca nu vreti ca chips-urile sa aibe forma relativ rotunda ci mai degraba neregulata, puteti presara parmezanul ras pe toata suprafata tavii, pe hartia de copt. Apasati usor cu degetele ca mai sus si piperati si adaugati cimbrul. Dupa ce scoateti tava din cuptor si s-a racit, rupeti cu grija bucati de chips-uri dupa bunul plac.

























