Sparanghelul proaspat este considerat o delicatesa. Va prezint mai jos o reteta de sparanghel gratinat cu branza chevre si muguri de pin. Se poate servi ca atare sau ca garnitura la peste, friptura de vita sau de porc. Insa cel mai bine merge cu carnea de miel.
Sparanghel gratinat cu branza chevre
Sparanghelul proaspat este considerat o delicatesa. Va prezint mai jos o reteta de sparanghel gratinat cu branza chevre si muguri de pin. Se poate servi ca atare sau ca garnitura la peste, friptura de vita sau de porc. Insa cel mai bine merge cu carnea de miel.
Ingrediente
- 250 gr sparanghel proaspat
- 100 gr branza chevre de capra
- 30 gr muguri de pin
- ulei de masline
- unt
- sare
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 250 grade Celsius.
- Spalati sparanghelul si indepartati tija lemnoasa. Asezati-l intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Presarati ulei de masline si sare.
- Indepartati coaja de la chevre si faramitati branza, presarand-o peste sparanghel.
- Adaugati deasupra mugurii de pin.
- Dati la cuptor, in partea superioara a cuptorului, pentru 8-10 minute. Verificati insa sa nu se arda.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!