Inainte de a manca low carb, pizza mea preferata era Rodeo, de la Pizza Hut. Cu bacon si boabe de porumb. Mi se parea o nebunie. Aceasta reteta este varianta „imbunatatita”, cu blat LCHF, cu mult mai putini carbohidrati decat originalul. Este atat de buna incat este usor sa manancati prea mult si astfel sa anulati ideea de LCHF: mancati pana va saturati insa nu pana deveniti prea satul! Asa ca mare grija, mai ales daca tineti LCHF strict sau doriti sa scadeti in greutate.
Pizza rodeo LCHF
Inainte de a manca low carb, pizza mea preferata era Rodeo, de la Pizza Hut. Cu bacon si boabe de porumb. Mi se parea o nebunie. Aceasta reteta este varianta „imbunatatita”, cu blat LCHF, cu mult mai putini carbohidrati decat originalul. Este atat de buna incat este usor sa manancati prea mult si astfel sa anulati ideea de LCHF: mancati pana va saturati insa nu pana deveniti prea satul! Asa ca mare grija, mai ales daca tineti LCHF strict sau doriti sa scadeti in greutate.
Ingrediente
Pentru blat:
- 2 oua
- 1 dl smantana
- 1 lingura apa
- 1 lingura tarate de psyllium
- 2 dl faina de migdale
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
Pentru sos:
- 100 ml rosii in bulion pasate
- oregano busuioc uscate
- ulei de masline
- sare piper
Pentru topping:
- 150 gr bacon taiat cubulete/fasii
- 1/2 conserva boabe de porumb fierte
- 4 ciuperci champignon taiate felii
- 20-25 felii pepperoni
- 200 gr mozzarella rasa
Mod de preparare
- Amestecati ouale, smantana si apa, avand grija ca smantana sa nu lase cocoloase.
- Adaugati ingredientele uscate si amestecati bine. Lasati 2-3 minute ca taratele de psyllium sa absoarba putin lichidul.
- Pe o tava puneti o hartie de copt. Intindeti amestecul pentru blat cu o spatula intr-o foaie uniforma de aproximativ 4 mm grosime. Dati la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru crca 10 minute. Foaia de blat nu trebuie sa prinda culoare, ci sa capete consistenta mai groasa, ca a unei clatite.
- Intre timp faceti sosul: amestecati rosiile pasate in bulion cu ulei de masline, condimente, sare si piper dupa preferinte.
- Cand blatul este gata adaugati toppingul si presarati mozzarella rasa deasupra. Dati inapoi la cuptor, la 250 grade Celsius de aceasta data, pentru inca 10 minute sau pana ce pizza a prins culoare aurie.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!