
Daca sunteti in cautarea unei paini keto fara faina, plina de nutrienti si textura crocanta, aceasta reteta este exact ce aveti nevoie! Combinatia de seminte ofera un gust bogat si satios, iar cascavalul adauga un plus de savoare. Se prepara rapid, bineinteles nu contine gluten si este perfecta pentru un mic dejun sau o gustare low carb.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei paini este versatilitatea – se poate savura simpla, cu unt si sare sau pentru orice tipuri de tartine si sandvisuri: clasica tartina cu unt, sunca si cascaval, alaturi de avocado zdrobit si ou posat, cu crema de branza si somon afumat, ca garnitura langa o supa crema sau cu un platou de branzeturi. In plus, se pastreaza bine la congelator, asa ca putem face portii duble si avem mai mereu la indemana un inlocuitor delicios pentru painea clasica. Astfel ne vom simti mai putin tentati sa trisam!


Fie ca urmati dieta LCHF, keto, low carb sau pur si simplu vreti o alternativa sanatoasa, aceasta reteta de paine din seminte va deveni rapid preferata!


Bine de stiut
- daca nu aveti toate semintele la indemana, puteti adapta reteta folosind doar o parte dintre ele ori doar pe cele pe care le aveti.
- smantana poate fi inlocuita cu crema de branza pentru o consistenta mai densa
- aceasta paine se pastreaza excelent la congelator! Dupa ce s-a racit complet, taiati-o in patrate si puneti-o in pungi ziplock sau in folie alimentara. Se pastreaza bine pana la 2-3 luni in congelator. Pentru a o decongela, scoate o felie si lasati-o la temperatura camerei timp de 20-30 minute inainte de a o consuma.

Paine keto din seminte
Ingrediente
- 3 oua
- 155 gr cascaval ras
- 2 linguri smantana
- 1 lingura maioneza
- 70 gr seminte de dovleac + 30 gr pentru ornat
- 60 gr seminte de floarea soarelui + 20 gr pentru ornat
- 55 gr seminte de susan
- 75 gr seminte de chia
- 75 gr seminte de in
- 6,5 gr praf de copt
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200°C si tapetati o tava (aprox. 22 x 30 cm) cu hartie de copt.
- Amestecati ingredientele umede: intr-un bol mare, bateti ouale usor, apoi incorporati smantana si maioneza pana obtineti o compozitie omogena.
- Combinati ingredientele uscate: intr-un alt bol, amestecati semintele cu praful de copt. Lasati deoparte semintele de dovleac si de floarea-soarelui pentru decor.
- Mixati cele doua compozitii: turnati amestecul de seminte peste cel umed si amestecati bine. Adaugati cascavalul ras si incorporati-l uniform in aluat.
- Turnati compozitia in tava, nivelati usor si presarati deasupra semintele rezervate pentru decor.
- Coaceti timp de 20 de minute, sau pana cand painea capata o nuanta aurie si devine usor crocanta la suprafata.
- Lasati sa se raceasca in tava, apoi taiati in patrate si savurati!