Acest sos de rosii este deosebit de parfumat aromat si cremos si merge de minune cu preparate pe baza de carne sau branza: orice tip de carne tocata, de la chiftelute la parjoale sau placinte cu carne (fara blat/blat LCHF) sau halloumi la gratar, feta, mozzarella etc. Merge foarte bine si cu orice tip de legume la cuptor sau ca si sos pentru „spagheti” din dovlecei.
Sos cremos de rosii
Acest sos de rosii este deosebit de parfumat aromat si cremos si merge de minune cu preparate pe baza de carne sau branza
Ustensile
- blender
Ingrediente
- 1 ceapa mica
- 500 gr rosii in bulion pasate, conserva
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 100 gr smantana
- 50 ml smantana lichida
- ulei de masline
- 1 legatura busuioc proaspat
- 2 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita mustar de Dijon
- sare
- piper
Mod de preparare
- Taiati ceapa si usturoiul marunt si puneti-le la prajit intr-o oala in putin ulei de masline.
- Cand s-au inmuiat adaugati rosiile in bulion, pasta de tomate, mustarul, oregano si busuiocul tocat si lasati sa bolboroseasca la foc mediu aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand.
- Luati oala de pe foc, adaugati smantana si smantana lichida. Cu un blender, amestecati sosul in oala, pana devine cremos si omogen iar la sfarsit potriviti de sare si piper.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!