branza feta la cuptor cu ciuperci, ceapa si cimbru intr-o tava si fulgi de chili

Feta la cuptor este o reteta care a devenit foarte populara pe internet in ultima vreme, odata cu viralizarea ei pe retelele sociale. Mai jos va prezentam o varianta putin altfel, insa la fel de gustoasa!

branza feta la cuptor cu ciuperci, ceapa si cimbru intr-o tava

Reteta de feta la cuptor cu ciuperci si kale este foarte aspectuoasa si practic nu necesita nici o experienta culinara anterioara: puneti toate ingredientele in recipient si la cuptor cu ele!

Bine de stiut

  • Daca nu gasiti sau nu agreati varza kale, o puteti inlocui cu succes, cu frunze proaspete de spanac.
  • Aroma frunzelor de cimbru proaspat este inconfundabila, insa se poate folosi si cimbru uscat.
  • Feta la cuptor cu ciuperci este o reteta potrivita vegetarienilor, de aceea este recomandata in post!
branza feta la cuptor cu ciuperci, ceapa kale si cimbru intr-o tava

Merge de minune cu zoodles, sau ca garnitura cu orice tip de carne de porc, in special cotletele!

branza feta la cuptor cu ciuperci, ceapa si cimbru intr-o tava

Feta la cuptor cu ciuperci si varza kale

LCHF.ro
O reteta foarte gustoasa si rapida, e gata in cel mult 25 de minute
5 from 1 vote
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
Categorie Fel principal, Garnitura
Bucatarie Low carb, Mediteraneana
Portii 4

Ingrediente
  

  • 300 gr branza feta (2 pachete)
  • ciuperci
  • 4 bucati ceapa esalota potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 4 frunze varza kale
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili optional

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Spalati bine frunzele de kale si uscati-le cu un prosop de bucatarie sau servetele. Rupeti nervurile si taiati varza in bucati mai mari.
  • Spalati, curatati si taiati ciupercile in sferturi. Taiati ceapa in bucati. Pisati cateii de usturoi.
  • Intr-un vas termorezistent puneti ceapa, ciupercile, usturoiul pisat, branza feta bucati mari, adaugati ulei de masline, crengutele de cimbru, piperul si sarea precum si fulgii de ardei iute, daca preferati.
  • Dati la cuptor pentru circa 15 -20 minute.
  • Scoateti tava din cuptor, presarati deasupra varza kale si mai lasati 2-3 minute. Cand este gata, ametecati si serviti cu placere!

Notes

Merge de minune cu zoodles, sau ca garnitura cu orice tip de carne de porc, in special cotletele!
Cuvinte cheie ceapa, ciuperci, feta, kale, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Comments are closed.

5 from 1 vote (1 rating without comment)