Cui nu-i place inghetata pe bat? Este atat de bine sa avem la indemana inghetata atunci cand avem musafiri si trebuie sa servim ceva rapid si super bun. Sau atunci cand pur si simplu avem chef de ceva racoritor!
Inghetata pe bat de casa poate varia foarte mult la gust si aroma. Va prezentam mai jos o reteta rapida, simplu de facut cu foarte putine ingrediente si delicioasa pentru inghetata de zmeura pe bat. Bineinteles ca inghetata noastra nu contine zahar sau coloranti artificiali. Este racoritoare si merge extraordinar de bine in perioada verii!
Bine de stiut
- Dati inghetata cu zmeura pe bat copiilor! – Un lucru pozitiv cu aceasta inghetata pe bat este ca e facuta doar din ingrediente naturale, fara E-uri, conservanti sau alte ciudatenii pe care le intalnim la inghetatele din comert. Din acest motiv poate fi consumata chiar si in fiecare zi cu constiinta impacata.
- Pentru a putea scoate inghetata din forme cu usurinta, tineti-o 20-30 de secunde sub jet de apa calda la chiuveta.
- Pastrati inghetatele la congelator in forme si scoteti-le doar inainte de a le consuma, daca stiti ca le veti devora in decurs de cateva zile. In caz contrar, scoteti-le din forme, asezati-le pe hartie de copt ca sa nu se lipeasca intre ele si puneti-le intr-un recipient etans de plastic, tot la congelator
Alte deserturi LCHF pentru perioada de vara si nu numai gasiti aici!
Inghetata de zmeura pe bat LCHF
Inghetata de zmeura pe bat rapida, simplu de facut cu putine ingrediente, delicioasa si fara carbohidrati! Fara zahar sau coloranti artificiali.
Ustensile
- forme pentru inghetata pe bat
Ingrediente
- 125 gr zmeura proaspata
- 1 pliculet ceai de zmeura ex. Fares, Belin, Lipton
- 550 ml apa
- 1-2 lingurite indulcitor (pudra) optional
Mod de preparare
- Puneti deoparte 16 zmeure proaspete, taiate in jumatate.
- Puneti apa intr-o oala pe foc potrivit. Adaugati zmeura ramasa (NU cele 16).
- Lasati sa fiarba si adaugati pliculetul cu ceai. Lasati la infuzat circa 8 minute.
- Strecurati amestecul si presati bine tot lichidul din zmeura. Adaugati indulcitorul (daca doriti) si lasati la racit. Se poate pune in frigider pentru grabirea procesului.
- Puneti cate 2 zmeure (4 jumatati) in fiecare forma de inghetata si turnati lichidul peste ele. Dati la congelator pentru cel putin 4 ore sau pana ce inghetata pe bat este gata.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!