Cafeaua bulletproof, sau mai pe romaneste cafeaua „anti-glont” este o cafea cu unt si ulei de cocos. Este populara in randul celor ce urmeaza dieta LCHF datorita aportului de grasimi, deoarece este usor de facut si inlocuieste cu succes micul dejun.
Multe persoane care sunt incepatoare in ale LCHF-ului cred, in mod gresit, ca este obligatoriu sa incepi ziua cu o asemenea cafea, insa acest lucru nu este adevarat. Cu toate acestea consider insa ca este o modalitate buna de a primi o portie de energie dimineata, daca spre exemplu nu sunteti o persoana care mananca in mod normal micul dejun, nu aveti timp sa-l preparati sau pur si simplu doriti sa luati ceva in drum spre serviciu.
Cafeaua cu unt si ulei de cocos ofera un boost de energie, ne tine treji si ajuta la evitarea senzatiei de foame pe care majoritatea dintre oameni (mai mult cei care mananca un mic dejun bogat in carbohidrati) o resimt pe la ora 10.
Exista mai multe variante de cafea bulletproof, va prezint insa mai jos varianta agreata de mine, pe care o consider cea mai buna. Multi se intreaba poate ce fel de gust are cafeaua cu unt si va marturisesc ca este chiar gustoasa, are consistenta si gustul unei caffe latte, cu spuma cremoasa.
Bine de stiut
- Aveti nevoie de un blender pentru a omogeniza bine ingredientele si pentru a face cafeaua mai catifelata si putin cremoasa, altfel, daca ati turna uleiul si ati adauga untul doar la cafea, grasimile s-ar ridica la suprafata.
- Puteti folosi ulei cu sau fara gust/miros de cocos, mie personal mi se pare mai buna cu cel cu gust, deoarece este mai parfumata. De asemenea merge atat untul nesarat cat si varianta sarata.
Cafeaua bulletproof LCHF
Ustensile
- blender (pentru supe)
Ingrediente
- 1 cana cafea gata preparata poate fi nesscafe, la filtru sau normala, dar sa fie fara zat
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 lingurita unt
Mod de preparare
- Turnati cafeaua intr-un recipient pentru mixer, adaugati uleiul de cocos si untul si mixati totul cu un blender timp de circa 20 de secunde.