Este putin impropriu spus cartofi dulci prajiti deoarece nu ii voi praji ci ii voi face la cuptor. Insa deoarece in romana la french fries spunem cartofi prajiti, nu am gasit alta varianta. Cu atat mai mult cu cat chiar seamana cu cartofii prajiti! O varianta mult mai sanatoasa care merge de minune in alimentatia LCHF liberala (atentie, daca urmati LCHF strict sau normal nu recomand cartoful dulce decat ocazional). Nu exagerati insa!
Ingrediente 4 portii
2-3 cartofi dulci
sare
ulei de cocos/ulei de masline
boia de ardei dulce
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Curatati si spalati cartofii. Taiatii betisoare. Asezatii intr-un singur strat intr-o tava pe hartie de copt, in acest fel se vor praji uniform si nu vor avea consistenta moale, de cartofi fierti. Presarati uleiul deasupra, boiaua si sarea si amestecati bine.
Dati cartofii la cuptor, pana se rumenesc bine, 30-35 minute. Poate dura chiar si mai mult in functie de cat de grosi i-ati taiat. Amestecati de cateva ori cu grija, ca se se rumeneasca pe toate partile.

























