Fasii de piept de pui pane, in stil LCHF, cu faina de migdale si seminte de susan in loc de faina de grau si pesmet. Sunt satioase, unii ar spune chiar mai gustoase decat originalul si cel mai important, nu ridica nivelul zaharului in sange si nu ingrasa. Amestecul pentru pane poate fi folosit si la snitele, felii de dovlecei, creveti, peste etc.
Dip-ul de curry si lime este un sos racoritor ce merge de minune cu puiul.
Chicken nuggets LCHF cu dip de curry si lime
Fasii de piept de pui pane, in stil LCHF, cu faina de migdale si seminte de susan in loc de faina de grau si pesmet. Sunt satioase, unii ar spune chiar mai gustoase decat originalul si cel mai important, nu ridica nivelul zaharului in sange si nu ingrasa. Amestecul pentru pane poate fi folosit si la snitele, felii de dovlecei, creveti, peste etc.Dip-ul de curry si lime este un sos racoritor ce merge de minune cu puiul.
Ingrediente
Nuggets
- 2 piept de pui
- 2 oua
- faina de migdale
- seminte de susan
- unt pentru prajit
- sare
- piper optional
Dip de curry
- 2 linguri smantana grasa
- 1 lingura maioneza
- 1 lingurita praf de curry
- 1 lingurita zeama de lime
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pentru sosul de dip amestecati ingredientele, sarati si piperati si lasati la frigider 15 minute.
- Taiati pieptul de pui fasii. Uscati-le bine cu un servetel de hartie. Sarati-le si piperati-le dupa gust.
- Intr-un castron bateti ouale. In alt castron amestecati faina de migdale cu susan, parti egale. Topiti untul in tigaie.
- Dati intai puiul prin ou, avand grija sa fie acoperite bucatile de carne in totalitate. Dati apoi bucatile prin amestecul de faina de migdale si susan.
- Prajiti-le in unt in tigaie, avand grija sa nu se arda (semintele de susan se pot arde usor).
- Serviti cu dip-ul de curry si eventual cu salata.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!