Foarte crocante, delicate si foarte gustoase, chipsurile de varza kale au o popularitate crescuta in randul celor care au o alimentatie LCHF dar si in randul vegetarienilor si veganilor. Se pot savura ca gustare sau garnitura si se fac foarte rapid.
Bine de stiut:
- Consumati-le pe loc! Sunt extraordinar de gustoase imediat ce au fost scoase din cuptor, insa isi pierd din caracterul crocant pe masura ce trece timpul.
- Se pot arde usor, astfel incat este recomandat sa le verificati in timpul coacerii.
- Merg de minune ca topping pentru supe creme, spre exemplu supa de sparanghel, a carei reteta o gasiti aici!
- Se pot asezona dupa bunul gust si plac cu diverse condimente: piper, boia, seminte de susan, usturoi, fulgi de chili, parmezan ras etc.
Chipsuri din varza kale
Foarte crocante, delicate si foarte gustoase, chipsurile de varza kale au o popularitate crescuta in randul celor care au o alimentatie LCHF dar si in randul vegetarienilor si veganilor. Se pot savura ca gustare sau garnitura si se fac foarte rapid.
Ingrediente
- 200-300 gr varza kale o legatura potrivita
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
- Spalati si uscati foarte bine frunzele de kale. Taiati tijele si nervurile groase si rupeti frunzele in bucati mai mici.
- Puneti frunzele intr-un castron, adaugati uleiul de masline si amestecati, avand grija sa masati bine uleiul astfel incat sa acopere cu o pelicula suprafetele frunzelor.
- Chipsurile se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt intr-un singur strat, astfel incat sa fie mai rasfirate si sa nu se atinga una pe alta. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute. La jumatatea timpului se scot, se intorc cu grija si se introduc inapoi in cuptor. Timpul este relativ datorita marimii chipsurilor care poate varia in functie de cum au fost rupte.
- Sarati chipsurile inainte de servire.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!