Coleslaw este salata perfecta pentru gratare si pentru carne in general. Cremoasa, usor dulce (morcovul o face potrivita celor ce urmeaza LCHF liberal) si putin acida este foarte buna, mai ales daca o faceti cu o zi inainte si o lasati la frigider.
Coleslaw
Coleslaw este salata perfecta pentru gratare si pentru carne in general. Cremoasa, usor dulce (morcovul o face potrivita celor ce urmeaza LCHF liberal) si putin acida este foarte buna, mai ales daca o faceti cu o zi inainte si o lasati la frigider.
Ingrediente
- 1/2 varza alba
- 1 morcov
- 1 dl smantana
- 1 dl maioneza
- sare
- piper
- 1 lingura mustar de Dijon optional
Mod de preparare
- Taiati varza fin din cutit sau la mandolina. Dati morcovul prin razatoarea mare.
- Amestecati-le cu maioneza, smantana si mustarul. Sarati si piperati dupa gust. Daca doriti sa fie mai cremoasa mai adaugati ori maioneza, ori smantana in functie de preferinte.
- Lasati-o cel putin cateva ore la frigider, sa „se traga” inainte de a o consuma, de preferinta peste noapte.
Notes
Nu este neaparat necesar sa fie lasata la frigider, salata se poate face si consuma imediat. Insa aromele si gustul vor fi mult mai intense daca va fi lasata la rece o perioada de timp!
Merge de minune cu toate preparatele la gratar.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!