tabbouleh LCHF keto cu conopida intr-un castron mare pe masa

Tabbouleh sau tabouli este o salata proaspata, de provenienta orientala, al carui principal ingredient este patrunjelul. Este revigoranta, usoara si plina de ingrediente sanatoase. In forma originala se foloseste bulgur iar in unele retete chiar si couscous, insa nici una nici alta nu sunt potrivite unei alimentatii sarace in carbohidrati, fie ea LCHF ori keto. Noi am inlocuit bulgurul cu conopida, iar spre marea noastra mirare a iesit delicios!

tabbouleh LCHF keto cu conopida intr-un castron mare pe masa, cu patrunjel, lamaie si ulei de masline
Tabbouleh este de obicei servita ca parte a unui mezze, un bufet de aperitive specific orientale

Folositi doar ingrediente de cea mai buna calitate, de preferinta organice/bio si veti fi placut surprinsi de cat de parfumata si gustoasa poate sa fie.

Tabbouleh se poate servi ca garnitura la orice preparat din carne de pui, la miel, la peste sau la halloumi si indrageste cel mai mult proteinele, daca acestea sunt facute la gratar.

tabbouleh LCHF keto cu conopida intr-un castron mare pe masa
Tabbouleh este o salata specifica bucatariei orientale, in special bucatariei libaneze

Bine de stiut

  • Tabbouleh se serveste de obicei rece sau la temperatura camerei
  • In reteta noastra folosim conopida cruda deoarece are un gust usor diferit insa ofera si o alta consistenta salatei, fiind mai crocanta. Daca doriti, puteti insa fierbe conopida inainte sa o mixati la blender.
  • Firele de ceapa verde pot fi inlocuite cu o ceapa rosie. Sau folositi din amandoua!
  • Pentru un gust mai puternic de patrunjel puteti folosi 2-3 legaturi, in loc de o legatura, dupa cum am scris in reteta.
  • Se poate pastra 2-3 zile la frigider.
  • Daca nu aveti robot de bucutarie ori blender puteti sa dati buchetelele de conopida prin razatoare.
tabbouleh LCHF keto cu conopida intr-un castron mare pe masa

Tabbouleh LCHF cu conopida

Salata tabbouleh keto cu conopida este usoara, plina de savoare si de ingrediente sanatoase. Savurati-o alaturi de peste, carne de miel sau de pui si gratare!
5 from 2 votes
Timp preparare 10 minutes
Timp total 10 minutes
Categorie Garnitura, Salata
Bucatarie Orientala
Portii 4

Ustensile

  • robot de bucatarie/blender sau razatoare

Ingrediente
  

  • 1 conopida mica sau 1/2 conopida mare
  • 1 castravete potrivit
  • 2 rosii potrivite
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel sau 2-3 pentru un gust mai pregnant
  • 1/2 lamaie coaja si zeama
  • 3-4 fire menta
  • 1 catel usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Spalati conopida si uscati-o bine. Taiati tulpina si buchetelele. Puneti buchetelele intr-un robot de bucatarie/blender si pulsati pana ce obtineti o textura ca a bulgurului sau orezului.
  • Taiati marunt castravetele, rosiile si firele de ceapa verde. Pisati catelul de usturoi. Tocati marunt manunchiurile de patrunjel si menta.
  • Intr-un castron incapator puneti "orezul" de conopida. Adaugati castravetele, rosiile, ceapa, usturoiul, patrunjelul si menta.
  • Adaugati coaja de lamaie rasa si sucul de la jumatatea de lamaie. Turnati uleiul de masline, adaugati sare si piper proaspat macinat. Amestecati si sa aveti pofta!
Cuvinte cheie conopida, garnitura, menta, patrunjel
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Lasa un comentariu