cotlete de porc in sos de smantana si salata cu rosii pe fund de lemn

Ce poate fi mai delicios decat niste cotlete in sos gros de smantana, usor picant si aromat, alaturi de o salata de sezon?

cotlete de porc in sos de smantanost-lock][lock]=1455451928:1

Cotlete de porc in sos la cuptor

LCHF.ro
Ce poate fi mai delicios decat niste cotlete in sos gros de smantana, usor picant si aromat, alaturi de o salata de sezon?
3.60 from 5 votes
Timp preparare 15 minutes
timp gatire 30 minutes
Timp total 45 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Low carb
Portii 4

Ingrediente
  

  • 4-5 cotlete de porc fara os
  • 200 ml smantana lichida
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita sambal oelek
  • 1 catel de usturoi pisat pisat
  • 2 lingurite sos de soia chinezeasca
  • 1 legatura iarba ciorii optional
  • unt pentru prajit

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Sarati si piperati cotletele de porc. Faceti o crestatura cu cutitul in banda de grasime, ca sa nu se stranga la gatit.
  • Puneti untul la topit intr-o tigaie si prajiti cotletele pe ambele parti, pana capata culoare.
  • Intr-o oala amestecati ingredientele pentru sos: smantanile, sambal oelek-ul usturoiul si soia si dati in clocot, lasand la foc mic sa fiarba usor pentru cateva minute.
  • Asezati cotletele intr-un vas termorezistent sau intr-o tigaie si turnati sosul deasupra.
  • Dati la cuptor pentru circa 20-30 minute, in functie de cuptor.
  • Tocati iarba ciorii si presarati pe deasupra.

Notes

Puteti sa le serviti cu o salata sau chiar si cu muraturi, cu piure de conopida, de cartofi dulci sau de telina.
Cuvinte cheie cotlete de porc, sambal oelek, smantana
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!
3.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!