Ce poate fi mai delicios decat niste cotlete in sos gros de smantana, usor picant si aromat, alaturi de o salata de sezon?
Cotlete de porc in sos la cuptor
Ce poate fi mai delicios decat niste cotlete in sos gros de smantana, usor picant si aromat, alaturi de o salata de sezon?
Ingrediente
- 4-5 cotlete de porc fara os
- 200 ml smantana lichida
- 200 ml smantana
- 1 lingurita sambal oelek
- 1 catel de usturoi pisat pisat
- 2 lingurite sos de soia chinezeasca
- 1 legatura iarba ciorii optional
- unt pentru prajit
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
- Sarati si piperati cotletele de porc. Faceti o crestatura cu cutitul in banda de grasime, ca sa nu se stranga la gatit.
- Puneti untul la topit intr-o tigaie si prajiti cotletele pe ambele parti, pana capata culoare.
- Intr-o oala amestecati ingredientele pentru sos: smantanile, sambal oelek-ul usturoiul si soia si dati in clocot, lasand la foc mic sa fiarba usor pentru cateva minute.
- Asezati cotletele intr-un vas termorezistent sau intr-o tigaie si turnati sosul deasupra.
- Dati la cuptor pentru circa 20-30 minute, in functie de cuptor.
- Tocati iarba ciorii si presarati pe deasupra.
Notes
Puteti sa le serviti cu o salata sau chiar si cu muraturi, cu piure de conopida, de cartofi dulci sau de telina.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!