Spaghete cu sos bolognese trebuie sa fie una dintre cele mai populare mancaruri provenite din Italia. Chiar daca nu consumam pastele traditionale urmand o alimentatie low carb, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de gustul inconfundabil al unui sos ragu bolognese, acompaniat de data aceasta de spaghete din dovlecei! Mult mai sanatos, mult mai usor de digerat si mai light.

spaghete din dovlecei cu sos bolognese si parmezan ras in castron pe masa

Cum obtineti cei mai gustosi si mai perfecti zoodles din dovlecei? Reteta o gasiti aici la noi pe site!

Bine de stiut

  • Daca doriti un sos bolognese mai zemos folositi 2 conserve de rosii in bulion.
  • Este bine sa aveti carne tocata amestec la congelator, in pungi de 500 gr, astfel veti avea intotdeauna la indemana proteinele pentru o cina rapida.
  • Daca mancati low carb si evitati produsele lactate puteti sari peste parmezanul presarat la sfarsit.
  • Preferati un sos cu un caracter mai puternic si mai aromat? Adaugati 100 ml de vin rosu dupa ce carnea s-a prajit, dupa pasul 3 din reteta noastra!
spaghete din dovlecei cu sos bolognese si parmezan ras pe masa in castron

spaghete din dovlecei cu sos bolognese si parmezan ras pe masa

Bolognese low carb cu zoodles

Varianta low carb a pastelor cu sos bolognese, indragite de toti, cu spaghete de dovlecei!
5 from 1 vote
Timp preparare 5 mins
timp gatire 20 mins
Timp total 25 mins
Categorie Fel principal
Bucatarie Italiana, Low carb
Portii 4

Ustensile

  • spiralizator pentru zoodles

Ingrediente
  

  • 4 dovlecei
  • 500 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr rosii in bulion conserva (cuburi, taiate fin sau pasate)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
  • 4 linguri parmezan ras

Mod de preparare
 

Sosul bolognese

  • Taiati ceapa fin si presati usturoiul.
  • Incingeti o tigaie pe aragaz la foc mediu si adaugati uleiul de masline. Caliti ceapa si usturoiul pana devin moi si sticloase, cateva minute, amestecand si avand grija sa nu se prajeasca.
  • Adaugati carnea tocata, amestecati si lasati pe foc pana se intrepatrunde. Amestecati pentru a uniformiza.
  • Dupa ce carnea s-a prajit, adaugati conserva (sau conservele) de rosii in bulion, pasta de tomate, oregano si busuiocul uscat, sare si piper. Amestecati, dati focul mai mic si lasati la bolborosit cam 20 de minute, amestecand din cand in cand. Daca doriti carnea sa fie cat mai frageda, puteti acoperi sosul cu un capac si lasati-l la foc mic, chiar si mai multe ore.
  • Inainte de a servi, tocati marunt busuiocul proaspat si amestecati in sos, ii va da o aroma aparte.
  • Potriviti de sare si piper.

Zoodles

  • Pregatiti spaghetele din dovlecei, folosind orice metoda doriti. Puteti citi articolul despre cum se fac cei mai buni zoodles la noi pe site!
    spagheti de dovlecei pe o tava cu hartie de copt
  • Impartiti spaghetele de dovlecei in farfurii, turnati sos deasupra si presarati parmezan. Puteti decora cu frunze proaspete de busuioc.

Notes

Daca doriti un sos mai zemos folositi 2 conserve de rosii in bulion.
Cuvinte cheie busuioc, carne tocata, rosii, zoodles
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Lasa un comentariu