cotlete de porc in sos de smantana si salata cu rosii pe fund de lemn

Ce poate fi mai delicios decat niste cotlete in sos gros de smantana, usor picant si aromat, alaturi de o salata de sezon?

Ingrediente
4-5 cotlete de porc fara os
2 dl smantana lichida
2 dl smantana
1 lgt sambal oelek
1 catel de usturoi pisat
2 lgt soia chinezeasca
o legatura de iarba ciorii (optional)
unt pentru prajit

Mod de preparare
Sarati si piperati cotletele de porc. Faceti o crestatura cu cutitul in banda de grasime, ca sa nu se stranga la gatit. Puneti untul la topit intr-o tigaie si prajiti cotletele pe ambele parti, pana capata culoare.
Intr-o oala amestecati ingredientele pentru sos: smantanile, sambal oelek-ul usturoiul si soia si dati in clocot, lasand la foc mic sa fiarba usor pentru cateva minute.
Asezati cotletele intr-un vas termorezistent sau intr-o tigaie si turnati sosul deasupra. Dati la cuptor la 175 grade Celsius pentru circa 20-30 minute, in functie de cuptor.
Tocati iarba ciorii si presarati pe deasupra.
Puteti sa le serviti cu o salata sau chiar si cu muraturi, cu piure de conopida, de cartofi dulci sau de telina.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Cotlete de porc in sos la cuptor
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

Lasa un comentariu