Ce poate fi mai delicios decat niste cotlete in sos gros de smantana, usor picant si aromat, alaturi de o salata de sezon?
Ingrediente
4-5 cotlete de porc fara os
2 dl smantana lichida
2 dl smantana
1 lgt sambal oelek
1 catel de usturoi pisat
2 lgt soia chinezeasca
o legatura de iarba ciorii (optional)
unt pentru prajit
Mod de preparare
Sarati si piperati cotletele de porc. Faceti o crestatura cu cutitul in banda de grasime, ca sa nu se stranga la gatit. Puneti untul la topit intr-o tigaie si prajiti cotletele pe ambele parti, pana capata culoare.
Intr-o oala amestecati ingredientele pentru sos: smantanile, sambal oelek-ul usturoiul si soia si dati in clocot, lasand la foc mic sa fiarba usor pentru cateva minute.
Asezati cotletele intr-un vas termorezistent sau intr-o tigaie si turnati sosul deasupra. Dati la cuptor la 175 grade Celsius pentru circa 20-30 minute, in functie de cuptor.
Tocati iarba ciorii si presarati pe deasupra.
Puteti sa le serviti cu o salata sau chiar si cu muraturi, cu piure de conopida, de cartofi dulci sau de telina.


















