Crevetii marinati, preparati la gratar sunt deosebit de gustosi si nu necesita munca aproape deloc, sunt reteta low carb perfecta. Crevetii se prajesc intregi, cu tot cu cap si crusta deoarece in felul acesta isi pastreaza toate sucurile si sunt mult mai deliciosi. Merg de minune ca aperitiv, insa si ca fel principal daca ii serviti alaturi de o salata consistenta.
Bine de stiut
Serviti crevetii calzi, cu suc de lamaie proaspat stors si un sos bun si onctuos pe baza de smantana si maioneza cu ierburi aromate sau aioli. Puteti face si o salata simpla de rucola cu frunze de spanac si rosii cherry si un dressing de ulei de masline si zeama de lamaie.
Creveti la gratar cu usturoi si chili
Crevetii marinati, preparati la gratar sunt deosebit de gustosi si nu necesita munca aproape deloc, sunt reteta low carb perfecta.
Ustensile
- gratar sau tigaie grill
Ingrediente
- 0,5 kg creveti intregi, cu cap si crusta
- 1 chili rosu
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Curatati cateii de usturoi si pisati-i. Radeti coaja de lamaie. Taiati lamaia in doua si stoarceti sucul. Curatati ardeiul chili, scoateti semintele si tocati pulpa fin.
- Faceti marinata din ulei, usturoiul pisat, zeama si coaja de lamaie, ardeiul chili, sare si piper si turnati-o peste creveti. Lasati la frigider cel putin 1 ora.
- Incingeti gratarul puneti crevetii pe gratar si lasati-i circa 4-5 minute pe fiecare parte, intorcandu-i cand s-au rumenit.
Notes
Serviti crevetii calzi, cu suc de lamaie proaspat stors si un sos bun si onctuos pe baza de smantana si maioneza cu ierburi aromate sau aioli.
Puteti face si o salata simpla de rucola cu frunze de spanac si rosii cherry si un dressing de ulei de masline si zeama de lamaie.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!