creveti la gratar cu usturoi

Crevetii marinati, preparati la gratar sunt deosebit de gustosi si nu necesita munca aproape deloc, sunt reteta low carb perfecta. Crevetii se prajesc intregi, cu tot cu cap si crusta deoarece in felul acesta isi pastreaza toate sucurile si sunt mult mai deliciosi. Merg de minune ca aperitiv, insa si ca fel principal daca ii serviti alaturi de o salata consistenta.

Ingrediente
0,5 kg creveti (intregi, cu cap si crusta)
1 lamaie
3 lg ulei de masline
sare, piper
2 catei de usturoi
1 chili rosu

Mod de preparare
Curatati cateii de usturoi si pisati-i. Radeti coaja de lamaie. Taiati lamaia in doua si stoarceti sucul. Curatati ardeiul chili, scoateti semintele si tocati pulpa fin.
Faceti marinata din ulei, usturoiul pisat, zeama si coaja de lamaie, ardeiul chili, sare si piper si turnati-o peste creveti. Lasati la frigider cel putin 1 ora.
Incingeti gratarul puneti crevetii pe gratar si lasati-i circa 4-5 minute pe fiecare parte, intorcandu-i cand s-au rumenit.

Serviti crevetii calzi, cu suc de lamaie proaspat stors si un sos bun si onctuos pe baza de smantana si maioneza cu ierburi aromate sau aioli. Puteti face si o salata simpla de rucola cu frunze de spanac si rosii cherry si un dressing de ulei de masline si zeama de lamaie.

Save

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Creveti la gratar cu usturoi si chili
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Lasa un comentariu