almond flour almonds in a dark wood background

Faina de migdale este folosita pe scara larga in alimentatia/dieta LCHF, atat in mancaruri de baza cat si la deserturi, ea inlocuind de cele mai multe ori, alaturi de faina de cocos, faina de grau. Faina de grau contine, spre exemplu 63% carbohidrati, sub forma de amidon.
Faina de migdale este bogata in proteine si grasimi si contine mult mai putini carbohidrati decat faina alba, insa cantitatea acestora depinde de marca/producator. Ideal ar fi sa contina in jur de 4 gr glucide la 100 gr de produs.
Uneori este greu sa gasim faina de migdale de cumparat de la magazin, de aceea este bine de stiut ca se poate face acasa. Tot ce ne trebuie sunt migdale decojite (fierte cateva minute in apa clocotita) si un blender/robot de bucatarie bun/masina de tocat.
Faina de migdale are un gust neutru si merge la aproape orice tip de “copturi”. Ea absoarbe mai mult lichid in comparatie cu faina de grau. Ea nu “leaga” insa aluatul, nu in acelasi fel ca si faina de grau, de aceea este important sa se adauge un ingredient care are proprietatea de a lega, precum ouale, taratele de psyllium sau seminte de chia sau de in inmuiate in apa.

Faina de migdale
– nu contine gluten, fiind foarte apreciata de persoanele cu intoleranta la gluten
– contine de doua ori mai multe fibre si proteine decat faina de grau
– da o senzatie de satietate mare
– inlocuieste pesmetul pentru preparatele pane (snitele, peste pane etc)
– poate fi folosita la paine LCHF, la clatite LCHF sau blat pentru tarte in locul fainei de grau

 

Lasa un comentariu