Pentru iubitorii de peste, si mai ales peste cu carnea alba, acest fel de mancare va fi o incantare. Codul la cuptor intr-un sos onctuos de smantana parfumata cu marar si cu niscavai icre rosii pentru aroma este pur si simplu delicios. Incercati reteta si nu veti regreta.
Garnitura perfecta pentru cod la cuptor in sos de smantana in opinia mea este piureul de conopida! Puteti fierbe si ceva mazare sau sa o trageti in unt la tigaie pentru niscai culoare in farfurie insa nu este obligatoriu. Incercati!
File de cod cu smantana si marar la cuptor
Pentru iubitorii de peste, si mai ales peste cu carnea alba, acest fel de mancare va fi o incantare. Codul la cuptor intr-un sos onctuos de smantana parfumata cu marar si cu niscavai icre rosii pentru aroma este pur si simplu delicios.
Ingrediente
- 800 gr file de cod
- 500 gr smantana
- 1 legatura marar mare
- 2 linguri icre rosii
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
- Puneti bucatile de cod intr-o tava termorezistenta.
- Intr-un castron amestecati smantana, mararul tocat, icrele rosii, zeama de lamaie. Sarati si piperati si turnati amestecul peste peste. Atentie la sare, micile icre rosii sunt destul de sarate astfel incat nu va fi nevoie de foarte multa.
- Dati la cuptor pentru circa 25-30 de minute sau pana ce pestele este gata.
Notes
Garnitura perfecta pentru cod la cuptor in sos de smantana in opinia noastra este piureul de conopida! Puteti fierbe si ceva mazare sau sa o trageti in unt la tigaie pentru niscai culoare in farfurie insa nu este obligatoriu. Incercati!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!