Conopida este o leguma foarte versatila, ea inlocuind cu succes cartoful si orezul in alimentatia LCHF. Piureul de conopida este una dintre garniturile cele mai gustoase care merge de minune atat cu gratare, peste si fructe de mare cat gratinat cu cascaval la cuptor. Va prezint mai jos doua dintre variantele mele preferate, pe care le gatesc cu regularitate.
Piure de conopida
Conopida este o leguma foarte versatila, ea inlocuind cu succes cartoful si orezul in alimentatia LCHF. Piureul de conopida este una dintre garniturile cele mai gustoase care merge de minune atat cu gratare, peste si fructe de mare cat gratinat cu cascaval la cuptor. Va prezint mai jos doua dintre variantele mele preferate, pe care le gatesc cu regularitate.
Ingrediente
Varianta 1
- 1 conopida
- 150 gr unt
- smantana lichida
- sare
- piper
Varianta 2
- 1 conopida
- 300 ml smantana lichida
- 150 gr unt
- 1 praf nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare
Varianta 1
- Se spala si se taie conopida buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare.
- Cand conopida e fiarta se scurge apa, si cu o lingura de lemn se striveste in oala.
- Se adauga unt si smantana lichida pana obtineti o consistenta de piure. Sarati daca mai este nevoie si adaugati piper dupa gust.
Varianta 2
- Se spala si se taie conopida buchetele si se pune la fiert in smantana lichida, pana se inmoaie.
- Se ia de pe foc se se amesteca cu un mixer de mana.
- Se adauga untul, sarea, piperul si nucsoara dupa gust.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!