file de cod in sos de smantana si marar la cuptor

Pentru iubitorii de peste, si mai ales peste cu carnea alba, acest fel de mancare va fi o incantare. Codul la cuptor intr-un sos onctuos de smantana parfumata cu marar si cu niscavai icre rosii pentru aroma este pur si simplu delicios. Incercati reteta si nu veti regreta.

Ingrediente
800 gr file de cod
500 gr smantana groasa
1 legatura mare marar
2 lg icre rosii
1 lg zeama de lamaie
sare, piper

Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Puneti bucatile de cod intr-o tava termorezistenta. Intr-un castron amestecati smantana, mararul tocat, icrele rosii, zeama de lamaie. Sarati si piperati si turnati amestecul peste peste. Atentie la sare, micile icre rosii sunt destul de sarate astfel incat nu va fi nevoie de foarte multa. Dati la cuptor pentru circa 25-30 de minute sau pana ce pestele este gata.
Garnitura perfecta pentru cod la cuptor in sos de smantana in opinia mea este piureul de conopida! Puteti fierbe si ceva mazare sau sa o trageti in unt la tigaie pentru niscai culoare in farfurie insa nu este obligatoriu. Incercati!

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
File de cod cu smantana si marar la cuptor
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Lasa un comentariu