Frigaruile sunt foarte usor de facut si nu necesita mult timp. Mancati-le cu legume si cu un sos gras si aveti un fel LCHF rapid si simplu.
Frigarui de pui cu sos de menta si sparanghel
Frigaruile sunt foarte usor de facut si nu necesita mult timp. Mancati-le cu legume si cu un sos gras si aveti un fel LCHF rapid si simplu.
Ustensile
- betisoarele de bambus pentru frigarui
- tigaie grill sau gratar
Ingrediente
- 4 buc piept de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita boia
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lamaie coaja
- unt/ulei de cocos pentru prajit
- 10 fire sparanghel
- sare
- piper negru macinat
Pentru sos:
- 2 dl smantana
- 3 linguri maioneza
- 1 mana menta proaspata
- piper alb
Mod de preparare
- Faceti o marinada din uleiul de masline, boia, usturoi, chimion, coaja de lamaie, sare si piper.
- Curatati si taiati fileurile de pui pe lungime in fasii. Puneti puiul si marinada intr-o punga, amestecand bine si lasati la frigider la marinat pentru 3 ore.
- Puneti fasiile de pui pe frigarui de bambus (betisoarele de bambus trebuie lasate in prealabil in apa 30 de minute, ca sa nu se arda).
- Prajiti frigaruile la gratar, sau la gratar pe aragaz, in unt/ulei de cocos pana sunt gata.
- Tocati fin menta. Amestecati ingredientele pentru sos: smantana, maioneza, menta, adaugati sare si piper dupa gust.
- Spalati firele de sparanghel si indepartati tija lemnoasa. Prajiti-le in unt sau ulei de cocos, cateva minute. Presarati sare.
- Serviti frigaruiele cu sparanghel si cu sosul de menta.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!