Frigaruile sunt foarte usor de facut si nu necesita mult timp. Mancati-le cu legume si cu un sos gras si aveti un fel LCHF rapid si simplu.
Ingrediente
4 buc piept de pui
3 lg ulei de masline
1 lgt chimion
1 lgt boia
1 catel de usturoi pisat
1 lamaie, coaja
unt/ulei de cocos pentru prajit
10 fire de sparanghel
sare, piper negru macinat
Sosul
2 dl smantana groasa
3 lg maioneza
1 mana de menta proaspata
piper alb
Mod de preparare
Faceti o marinada din uleiul de masline, boia, usturoi, chimion, coaja de lamaie, sare si piper. Curatati si taiati fileurile de pui pe lungime in fasii. Puneti puiul si marinada intr-o punga, amestecand bine si lasati la frigider la marinat pentru 3 ore.
Puneti fasiile de pui pe frigarui de bambus (betisoarele de bambus trebuie lasate in prealabil in apa 30 de minute, ca sa nu se arda).
Prajiti frigaruile la gratar, sau la gratar pe aragaz, in unt/ulei de cocos pana sunt gata.
Tocati fin menta. Amestecati ingredientele pentru sos: smantana, maioneza, menta, adaugati sare si piper dupa gust.
Spalati firele de sparanghel si indepartati tija lemnoasa. Prajiti-le in unt sau ulei de cocos, cateva minute. Presarati sare.
Serviti frigaruiele cu sparanghel si cu sosul de menta.

























