Piure-ul de telina este deosebit de aromat si este un favorit al restaurantelor haute cuisine. Poate inlocui cu succes piureul de cartofi insa deoarece face parte din categoria radacinoaselor, se recomanda consumul ocazional si cu moderatie in cadrul alimentatiei LCHF.
Piure de telina
Piure-ul de telina este deosebit de aromat si este un favorit al restaurantelor haute cuisine. Poate inlocui cu succes piureul de cartofi insa deoarece face parte din categoria radacinoaselor, se recomanda consumul ocazional si cu moderatie in cadrul alimentatiei LCHF.
Ingrediente
- 500 gr telina radacina
- 2 dl smantana/frisca lichida
- 1 dl lapte
- 2 linguri smantana
- 2 linguri unt
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Curatati si taiati telina in cuburi. Fierbeti telina in lapte si smantana lichida pana devine moale. Pastrati separat jumatate din lichid.
- In oala cu telina adaugati smantana si untul si mixati cu un blender pana ce devine un piure matasos.
- Adaugati putin cate putin amestecul de lapte si smantana lichida pana obtineti consistenta dorita.
- Puneti sare si piper alb dupa gust.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!