Daca inca nu v-ati plictisit de retetele cu paste din dovlecei va propunem astazi un sos alla puttanesca care le completeaza perfect.
Spaghetti alla puttanesca este un fel de mâncare clasic italian de paste cu roșii gustoase, capere, fileuri de ansoa, chili și măsline. Denumirea deocheata si-au dobandit-o, spun unii, datorita damelor de companie din bordelurile din Napoli, unde se facea acest sos in mod frecvent, fiind rapid si cu ingrediente simple.
Chiar daca nu consumam clasicele paste din faina de grau in dieta low carb, acest lucru nu numai ca nu ne impiedica sa savuram din plin sosurile bucatariei italienesti, ci mai mult, ne face sa apreciem aroma si gustul minunat, ele nefiind mascate de gustul aluatului.
Bine de stiut
- In reteta noastra de puttanesca am folosit masline negre Kalamata (fara samburi). Puteti folosi ce fel de masline doriti, atata timp cat sunt parfumate carnoase si pline de gust.
- Serviti zoodles puttanesca imediat, deoarece spaghetele, fiind incalzite, vor incepe sa lase apa si isi vor pierde din textura usor crocanta daca veti servi felul de mancare mai tarziu. O varianta ar fi sa faceti sosul dinainte si sa adaugati pastele din dovlecei chiar inainte de a servi.
- Cum se fac pastele din dovlecei? Gasiti toate instructiunile aici!
- Ardeiul/chili rosu se poate inlocui cu fulgi de chili uscati. Luati circa 1 lingurita!
Puttanesca cu paste din dovlecei – puttanesca zoodles
Pasta puttanesca este un fel de mâncare clasic italian de paste cu roșii gustoase, capere, fileuri de ansoa, chili și măsline. Noi le-am preparat cu spaghete de dovlecei!
Ustensile
- spiralizator pentru zoodles
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- 1/2 chili rosu sau fulgi de chili
- 2 lingurite capere
- 1 borcan masline 300 gr/aproximativ 60-65 masline
- 1 conserva rosii in bulion 400 gr
- 6 fileuri ansoa
- ulei de masline
- sare
- piper
- 1 mana patrunjel
Mod de preparare
Sosul puttanesca
- Incingeti o tigaie pe aragaz la foc mediu si adaugati uleiul de masline.
- Taiati ceapa fin si presati usturoiul. Taiati in bucatele mici ardeiul rosu. Taiati fileurile de ansoa in bucati mai mici.
- Caliti ceapa in tigaie pana devine sticloasa, cateva minute, amestecand si avand grija sa nu se prajeasca.
- Adaugati ardeiul rosu, usturoiul, caperele, maslinele si fileurile de ansoa. Lasati pe aragaz, amestecand cu grija cateva minute pana ce toate aromele se imbina intre ele.
- Adaugati rosiile in bulion, amestecati si dati sosul in clocot. Dati focul mic si lasati la bolborosit 15 minute.
- Cand sosul este gata, sarati si piperati dupa gust.
Zoodles
- Pregatiti spaghetele din dovlecei, folosind orice metoda doriti. Puteti citi articolul despre cum se fac cei mai buni zoodles la noi pe site!
- Adaugati pastele din dovlecei in oala cu sos, amestecand cu grija. Incercati sa acoperiti cu sos toate spaghetele. Lasati-le pe foc 1 minut si apoi luati oala la o parte.
- Presarati patrunjel tocat deasupra si serviti de indata!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Comments are closed.