Odata cu inceputul sezonului rece, salatele calde incep sa isi faca aparitia in meniurile noastre saptamanale. Chiar daca salatele nu sunt deloc asociate anotimpului de iarna, acestea sunt binevenite nu numai datorita faptului ca au un continut ridicat de legume ci si ca sunt satioase.
Aceasta salata calda de conopida la cuptor cu spanac si bacon este una dintre garniturile noastre preferate. O consumam pe langa carnea de pui sau ca atare, ca fel principal. Este foarte consistenta, satioasa si aromata, perfecta pentru zilele racoroase de iarna.
Bine de stiut
- Baconul il puteti inlocui cu kaizer ori kaizer afumat.
- Rezista la frigider cateva zile, trebuie doar reincalzita usor.
- Puteti folosi atat buchetele de conopida proaspata cat si conopida congelata, rezultatul va fi aproximativ la fel.
Alte retete cu conopida, la fel de delicioase gasiti aici:
Salata calda de conopida la cuptor cu bacon prajit si spanac
Salata calda de conopida la cuptor cu bacon prajit si spanac este consistenta, satioasa si aromata, perfecta pentru zilele racoroase de iarna.
Ingrediente
- 1 buc conopida potrivita
- 140 gr bacon
- 70 gr spanac
- 12 buc rosii cherry
- 1 praz
- 2 catei usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida
- Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
- Taiati conopida in buchetele mici, amestecati cu un catel de usturoi tocat, ulei de masline, sare si piper, asezati intr-o tava si dati la cuptor pentru 20 de minute, pana ce conopida s-a rumenit. Cand este gata scoateti-o din cuptor si lasati la racit.
Rosiile coapte
- Scadeti temperaura cuptorului la 200 grade Celsius.
- Taiati rosiile in jumatati. Puneti-le pe o tava pe hartie de copt, stropiti-le cu ulei de masline din belsug, adaugati celalalt catel de usturoi tocat marunt si presarati sare. Dati la cuptor pentru 15-20 minute. Cand sunt gata scoteti-le la racit.
Salata calda
- Taiati fasiile de bacon si prazul in bucatele mici.
- Intr-o tigaie rumeniti bine de tot baconul taiat bucatele, pana ce iese crocant. Scoateti-l si puneti-l deoparte, iar in grasimea lasata adaugati prazul taiat marunt. Lasati la calit vreo 2-3 minute.
- Adaugati frunzele de spanac, amestecati si lasati in continuare pe foc pana ce se inmoaie si isi pierd din volum.
- Adaugati inapoi baconul, puneti buchetelele de conopida si rosiile. Amestecati cu grija si potriviti de sare si piper.
- Lasati toate ingredientele in tigaie cateva minute la foc foarte mic si serviti salata calda. Pofta buna!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Comments are closed.