Reteta de paste cu ton si sos de rosii este considerata una dintre cele mai usor de preparat din bucataria italiana, atunci cand vine vorba de paste cu sos si din acest motiv este preferata incepatorilor.
Exista multe variante ale retetei, cu masline sau fara, cu ansoa sau vin alb, cu patrunjel tocat ori busuioc, cu sau fara usturoi, cu rosii pasate sau bulion samd.
Orice reteta ati alege si orice varianta ati prefera, cel mai important lucru este sa alegeti intotdeauna ingrediente de baza de foarte buna calitate: uleiul de masline, tonul si rosiile.
Bine de stiut!
- Conserva de ton sa fie ton in suc propriu si nu in ulei vegetal. Daca preferati, puteti folosi o conserva de ton in ulei de masline. De asemenea, alegeti ton bucati si nu ton maruntit.
- Sosul poate fi facut dinainte si pastrat la frigider, unde rezista cam 3 zile.
- Spaghetele din dovlecel pot fi de asemenea facute in avans si pastrate in recipiente inchise ermetic la frigider.
- Cum se fac spaghetele din dovlecei? Gasiti toate instructiunile aici!
- Ca multe alte asemenea retete de „paste” cu sos, si reteta noastra se preteaza foarte bine meselor de pranz luate la pachet de acasa!
Mai jos va prezentam varianta noastra de paste al tonno con pomodoro, varianta low carb! Sosul este cremos, aromat si nu este greoi deloc.
Speghete de dovlecei cu ton si sos de rosii
Pastele noastre keto din dovlecei cu ton si sos de rosii sunt delicioase, parfumate, foarte rapid de facut si se preteaza incepatorilor!
Ustensile
- spiralizator legume
Ingrediente
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa micuta
- 1 lingura capere
- 2 rosii proaspete
- 200 gr rosii in bulion
- 1 conserva de ton in suc propriu sau in ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 1 mana patrunjel proaspat
- 1 dovlecel mare
Mod de preparare
- Daca folositi conserva de ton in suc propriu scoateti tonul si scurgeti apa. Daca aveti ton in ulei de masline, il puteti folosi la gatit, completand cu ulei de masline suplimentar dupa nevoie.
- Intr-o tigaie incinsa la foc mediu pe aragaz, adaugati cateva linguri de ulei de masline.
- Taiati ceapa si catelul de usturoi cat mai fin si caliti-le in ulei cateva minute, amestecand si avand grija sa nu se arda.
- Adaugati caperele si lasati-le sa se rumeneasca 2 minute. Adaugati apoi cele doua rosii, taiate in prealabil in bucati mai mici precum si rosiile in bulion. Amestecati si lasati sa inceapa sa fiarba.
- Cand a inceput sa fiarba dati focul mai mic, adaugati bucatile de ton si oregano uscat, amestecati si lasati sosul cateva minute pe foc, sa se ingroase putin,
- Cand sosul a capatat consistenta dorita potriviti de sare si piper. Presarati din abundenta patrunjel tocat deasupra.
- Pregatiti spaghetele din dovlecei, folosind orice metoda doriti. Puteti citi articolul despre cum se fac cei mai buni zoodles la noi pe site!
- Serviti cu spaghete din dovlecei si savurati cu pofta!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Comments are closed.