Un exemplu de garnitura deosebit de rapid de facut este spanacul tras la tigaie, cu ceapa si usturoi. In cel mult 10 minute este gata, depinde de cat de indemanateci suntem cu taiatul cepei!
Cu ce merge aceasta garnitura?
Spanacul soté poate fi mancat ca atare, deoarece este deosebit de hranitor si gustos, insa cel mai adesea este intalnit insotind o proteina, in special peste: somonul precum si orice tip de peste cu carnea alba.
Combinatia de fructe de mare si spanac soté este de asemenea populara, ca sa nu mai vorbim de carnea de pui sau bacon.
Spanac la tigaie (soté) cu ceapa si usturoi
Spanacul soté, tras la tigaie rapid cu ceapa si usturoi este exemplul perfect de garnitura deosebit de rapid de facut. In cel mult 10 minute este gata!
Ingrediente
- 2 linguri ulei masline sau de cocos
- 1 salota sau ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 2 pungi baby spanac 150 gr
- 1 praf nucsoara
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Spalati frunzele de spanac si zvantati-le. Taiati ceapa marunt si pisati usturoiul.
- Intr-o tigaie pe foc mediu puneti uleiul la incalzit. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le la sotat amestecand din cand in cand 5 minute ori pana ce devin sticloase.
- Adaugati frunzele de baby spanac si sotati inca 2 minute. Ele se vor inmuia si isi vor pierde din volum.
- Adaugati sare si piper negru proaspat macinat precum si un praf de nucsoara.
Notes
Nucsoara este un condiment clasic folosit impreuna cu spanacul. Nu o evitati daca aveti posibilitatea de a o utiliza, totusi reteta se poate face si fara ea.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!