Branza de vaci proaspata tip cottage cheese cu patrunjel proaspat

Cottage cheese este un tip de branza de vaci care a cunoscut o popularitate foarte mare in Statele Unite, fiind printre preferatele celor care incearca sa fie constienti de ceea ce mananca. Este o branza ce se produce din lapte de vaca, cu consistenta usor grunjoasa dar cremoasa, imbogatita cu culturi de lapte si enzime ce se coaguleaza in boabe mici de branza, rotunde (asa zise-le perlute de lapte). Pentru a obtine aspectul cremos si onctuos specific, sunt amestecate cu lapte, smantana si sare.

La noi cottage cheese este cunoscuta sub diferite denumiri: cottage cheese, branzica de casa, perlute de lapte, granule de lapte cu smantana etc.

Cea mai buna cottage cheese este cea cu un procent de grasime in jur de 4%. Nu consumati in nici un caz variantele degresate.

Cottage cheese este intrebuintat pe scara larga in alimentatia LCHF, retetele care o includ fiind nenumarate: se foloseste la micul dejun, in salate, in compozitia diferitelor sosuri etc, fiind o buna sursa de proteine.

Write A Comment