Cei mai multi dintre noi sunt obisnuiti cu prepararea si consumarea buchetelelor de broccoli la abur sau prin fierbere. Chiar daca aceste doua metode sunt nemaipomenite (nu uitati sa adaugati o sursa de grasimi buna precum untul, uleiul de masline sau uleiul de cocos pentru a le da gust!) astazi va propunem o reteta de broccoli prajit la cuptor.
Buchetelele coapte la cuptor sunt crocante, usor dulcegi si pline de savoare.
Bine de stiut
- Cel mai bine merge cu broccoli proaspat, insa daca nu gasiti, puteti folosi si buchetele de broccoli congelat. Lasati-le la dezghetat inainte, deoarece broccoli congelat este mult mai apos, iar noi vrem sa prajim broccoli la cuptor, nu sa il fierbem.
- Puteti presara parmezan ras deasupra, in felul acesta veti face garnitura si mai satioasa
- Daca nu aveti chili proaspat puteti folosi un ardei iute ori fulgi de chili. Se pot inlocui unul cu altul.
- Broccoli poate fi inlocuit cu broccolini daca gasiti, insa in acest caz va trebui sa injumatatiti timpul de coacere, 10 minute sunt de ajuns deoarece sunt mult mai delicate.
- Pentru mai multa prospetime puteti stropi la final buchetele cu cateva picaturi de suc de lamaie
Broccoli prajit la cuptor, cu ulei de masline, usturoi si putin chili merge de minune ca garnitura la aproape orice preparat. Preferatele noastre sunt: somon, file de cod, piept de pui si ton in crusta de susan!
Broccoli la cuptor cu usturoi si chili
Broccoli prajit la cuptor, cu ulei de masline, usturoi si putin chili merge de minune ca garnitura la aproape orice preparat.
Ingrediente
- 250 gr broccoli un buchet proaspat
- 2 catei usturoi
- 1/2 chili sau ardei iute proaspat
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Spalati tulpina de broccoli si feliati-o pe lungime, astfel incat aproximativ fiecare buchetel sa aibe o tija.
- Curatati cei doi catei de usturoi si taiati-i feliute. Taiati si ardeiul iute rondele.
- Intr-un castron ori direct intr-o tava de copt amestecati broccoli cu usturoiul, chili si uleiul de masline. Sarati, piperati si asezati buchetele in tava de copt, pe cat posibil intr-un singur strat.
- Dati la copt pentru 20 de minute. La jumatatea timpului verificati buchetele de broccoli sa nu se arda, iar daca este nevoie pentru a le proteja, acoperiti-le cu o folie de aluminiu.
- Cand broccoli sunt gata scoateti tava din cuptor si transferati-le pe un platou.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
1 Comment
Aceasta reteta de broccoli prajit la cuptor arata delicios si sunt sigura ca este si foarte sanatoasa! Sunt bucuroasa sa vad si o varianta alternativa la prepararea clasica a broccoliului. Cu siguranta o voi incerca si eu si cu siguranta voi adauga si parmezan ras deasupra pentru un plus de savoare. Multumesc pentru recomandari si pentru sfaturile utile! 🙂