Daca v-ati saturat de tonul la conserva, va propun o reteta foarte buna cu ton proaspat, usor de facut si rapida.
Ingrediente
1 file de ton proaspat (cca 250 gr)
100 gr seminte de susan albe si negre
ulei de masline/unt
sare, piper
Mod de preparare
Sarati si piperati fileul de ton pe toate partile. Intr-o farfurie turnati semintele de susan, atat cele albe cat si cele negre si amestecati. Rulati tonul prin amestecul de seminte, avand grija sa il acopere pe toate partile (cu exceptia capetelor). Puneti uleiul de masline sau untul intr-o tigaie la foc mediu si lasati-l la incins. Rumeniti tonul avand grija sa nu se prajeasca mai mult de 1 cm pe fiecare parte (1-2 minute, depinde de grosime). Pestele trebuie sa prinda culoare la suprafata, insa sa fie crud la interior, tonul prajit bine este uscat si nu are gust bun.
Il puteti servi ca atare sau alaturi de un sos de maioneza si wasabi sau iaurt amestecat cu putin sambal oelek.

























