Conopida este una dintre acele legume ce se preteaza de minune coptului in cuptor. Daca nu i se adauga alte ingrediente ea nu devine crocanta ci din contra, usor moale, dulceaga si cu bucatele caramelizate ce ii dau un gust aparte.
Va propunem mai jos reteta noastra de baza, pe care o folosim atunci cand avem nevoie de buchetele de conopida coapte la cuptor. Este rapida si nu necesita absolut nici o indemanare in bucatarie, astfel incat absolut oricine o poate face!
Este ideala in salate, sau ca garnitura la carnea de pui, somon sau carne de vita.
Bine de stiut
- Aceasta este reteta de baza. Se poate varia la nesfarsit daca i se adauga alte condimente sau ingrediente: parmezan, cimbru, fulgi de chili, boia de ardei, pudra de curcuma, patrunjel tocat, oregano etc.
- Greseala cea mare pe care o fac unii cand gatesc conopida la cuptor este ca nu incing cuptorul destul de bine, iar ea se coace la o temperatura prea scazuta, devenind prea moale prea repede. O temperatura potrivita este 220 grade Celsius, chiar si la cuptoarele cu ventilatie.
- O puteti pregati din timp, taind conopida in buchetele, adaugand toate condimentele si lasand-o deoparte. Cu circa jumatate de ora inainte de masa, introduceti conopida la cuptor.
- Buchetelele de conopida prajita rezista la frigider, intr-un recipient etans pana la 4 zile.
Alte retete delicioase cu conopida gasiti aici: conopida gratinata cu bacon, piure de conopida, orez din conopida.
Conopida la cuptor
Conopida coapta la cuptor este dulceaga, delicioasa, cu bucatele caramelizate ce ii dau un gust aparte.
Ingrediente
- 1 conopida micuta
- 1 buc catel de usturoi pisat
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
- ierburi uscate (optional)
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
- Spalati conopida si rupeti-o in buchetele mici.
- Intr-un bol amestecati uleiul, usturoiul, sarea si piperul, eventual si ierburile uscate. Adaugati buchetelele de conopida si amestecati din nou, avand grija sa fie acoperite cat mai bine
- Asezati buchetelele intr-o tava intr-un singur strat si dati la cuptor pentru 20 de minute, pana ce conopida devine aurie si este coapta.
- Scoateti din cuptor si lasati la racit, in cazul in care o veti folosi la alte feluri de mancare (ex. salate) ori serviti imediat calda si aromata!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Comments are closed.