Crevetii afumati sunt un adevarat deliciu pentru iubitorii de fructe de mare. Ei nu necesita gatirea in prealabil, trebuie doar sa-i cumparati de la magazin sau supermarket, iar sosul de maioneza si usturoi poate fi facut chiar si cu cateva zile inainte.
Pe langa crevetii afumati se pot consuma si cei prefierti, proaspeti si nu congelati. Acestia se imbina perfect cu sosul aioli facut in casa, dulceata naturala a fructelor de mare se potrivindu-se de minune cu aroma puternica si picanta a usturoiului.
Aici gasiti reteta noastra favorita de aioli facut in casa.
Creveti prefierti, nedecorticati, si cei afumati se gasesc de cumparat in anumite magazine alimentare/supermarketuri ce au un sortiment mai mare de peste si fructe de mare, la vrac sau ambalati.
Pentru noi cei care urmam o dieta ketogenică, acesti creveti sunt un aliat de nadejde. Fiind bogati in proteine si saraci in carbohidrati, se incadreaza perfect in tiparul unei alimentatii low carb high fat si sunt o alegere excelenta pentru o alimentatie sanatoasa, oferind nutrienti esentiali fara a compromite regimul dietetic.
Creveti afumati cu sos de maioneza si usturoi – aioli
Ingrediente
- 250 gr creveti prefierti nedecorticati
- 250 gr creveti afumati nedecorticati
- aioli
- 1 lamaie
Mod de preparare
- Preparati sosul aioli, reteta o gasiti in lista de ingrediente. Taiati lamaia felii.
- Puneti crevetii pe farfurii sau intr-o tava la gramada. Ii puteti curata insa este de preferat sa ii lasati ca atare, fiecare musafir isi va curata singur crevetii sai!
- Stropiti din plin cu suc de lamaie si serviti cu sosul aioli.
Comments are closed.