Cine isi mai aduce aminte cum rontaiam la grisine cand eram mici? Erau atat de delicioase si nu ne mai puteam satura de ele, mancam pungi intregi. Va prezentam mai jos o varianta de grisine low carb, cu foarte putini carbohidrati, potrivite unei diete ketogenice.
Nu vor fi la fel de crocante ca grisinele facute din faina de grau insa sunt atat de aromate si gustoase incat dau dependenta, chiar mai mult decat originalul!
In loc de mac, grisinele low carb pot fi facute cu susan, cu rozmarin, cu cimbru, cu chimen, cu oregano sau chiar cu masline.
Aceste grisine LCHF cu mac pot fi servite ca aperitiv sau ca gustare sau chiar si cu diverse supe. Va sugeram supa noastra cremoasa de sparanghel, supa crema de rosii (extraordinar de aromata) ori supa de spanac cu ou si bacon! Pot insoti un platou rece de branzeturi si mezeluri sau un platou de cruditati cu dip.
Grisine cu mac LCHF
Ingrediente
- 100 gr faina de migdale
- 170 gr mozzarella rasa
- 40 gr branza Philadelphia
- 1 ou
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingurita mac
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Intr-un recipient rezistent la cuptorul cu microunde puneti mozzarella, branza Philadelphia si faina de migdale si incalziti la microunde la 900W, pentru 30 de secunde.
- Amestecati si dati inapoi la microunde pentru 1 minut.
- Scoateti castronul de la microunde, amestecati din nou si puneti-l inapoi la incalzit pentr a treia oara, 30 de secunde. Rezultatul trebuie sa aibe oarecum consistenta si aspectul unul cascaval topit care se intinde.
- Adaugati oul, usturoiul pisat, macul si un praf de sare si framantati usor pana dobandeste consistenta unui aluat.
- Luati bucati din aluat si formati grisinele, ruland bastonase pe masa de lucru. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Amestecul ajunge pentru circa 12 bucati de 16-17 centimetri lungime.
- Dati grisinele la cuptor pentru 12 minute sau pana ce devin aurii si sunt coapte!