Supa de spanac servita cu ou fiert si bacon este un fel foarte popular in dieta LCHF. Este foarte buna, satioasa si usor de facut. Merge si ca aperitiv, daca se ia o portie mai mica si doar o jumatate de ou.
Ingrediente
2 cepe mici (sau 2 salote)
2 catei de usturoi
500 gr spanac congelat
1 cub concentrat de legume
500 ml apa
3 dl smantana lichida
200 gr branza Philadelphia
sare, piper
nucsoara
oua fierte
bacon prajit
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se prajesc in putin unt sau ulei de cocos.
Adaugati spanacul si lasati sa se dezghete, amestecand din cand in cand.
Adaugati apa, smantana si cubul concentrat de legume.
Dati in clocot si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.
Adaugati branza Philadelphia si asezonati cu sare, piper si un praf de nucsoara dupa gust.
Daca doriti ca supa sa fie mai cremoasa puteti sa mixati totul cu un blender direct in oala.
Serviti cu jumatati de oua fierte si bacon prajit.


















