granola si musli lchf cu seminte de dovleac, de floarea soarelui si de in, cu susan si nuca de cocos rasa

Musli obisnuit, cumparat de la magazin nu este o varianta buna pentru cei ce urmeaza LCHF deoarece contine cantitati mari de carbohidrati (secara, fructe uscate etc). Varianta aceasta inlocuieste cu succes cerealele pentru micul dejun, pline de zahar si alte nebunii.
Este foarte usor sa-ti faci propriul musli acasa, de obicei o cantitate mai mare, il pui in borcan si folosesti dupa bunul plac. Se pot folosi seminte, nuci, cocos, care se prajesc in cuptor.
Varianta de mai jos foloseste miere de albine ca si indulcitor, insa aceasta se poate evita pentru a trage in jos aportul de carbohidrati. Persoanele sensibile la zahar precum si cele care doresc o scadere in greutate ar trebui sa evite mierea.

Ingrediente
200 gr migdale
200 gr alune de padure
50 gr nuci
100 gr seminte de floarea soarelui
100 gr seminte de dovleac
50 gr seminte de in
100 gr cocos ras
1 lg cacao
1 lgt pudra de vanilie
3 lg ulei de cocos
1 lgt scortisoara
1 lgt cardamon (optional)
2 lg miere de albine (optional)

Mod de preparare
Se zdrobesc nucile, migdalele si alunele cu cutitul. Se amesteca toate ingredientele. Se pune amestecul intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor, 150 grade Celsius pentru 20-25 de minute. Scoateti tava si amestecati dupa jumatate de timp. Aveti grija sa nu se arda.

Se pastreaza in borcan de sticla ermetic.
Este delicios cu iaurt gras sau cu cottage cheese. Adaugati cateva fructe de padure (zmeura, afine) si o ceasca de cafea si aveti un mic dejun regal!

Write A Comment