panna cotta de vanilie cu afine si ciocolata

Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi italiene, foarte usor de facut si foarte gustos, chiar si fara zahar. Are un continut redus de carbohidrati si este cel putin la fel de bun la gust chiar daca este un desert LCHF.

Ingrediente
3 dl smantana lichida
1 pastaie de vanilie
2 foi de gelatina (sau 1 lgt praf de gelatina)
1 lg indulcitor natural (stevia+erytritol)

Mod de preparare
Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru cel putin 5 minute.
Puneti intr-o craticioara smantana si indulcitorul. Taiati pastaia de vanilie in doua cu un cutit, scoateti semintele si adaugati-le in oala impreuna cu pastaia. Lasati compozitia la foc mic amestecand din cand in cand pana incepe sa fiarba si mai lasati-o 2-3 minute. Luati craticioara de pe foc si adaugati gelatina (dupa ce ati scurs apa), amestecand incontinuu pana ce aceasta se dizolva.
Turnati compozitia in pahare si dati la frigider pentru cel putin 2 ore. Eu am servit-o cu afine si ciocolata rasa.

Save

Save

Save

Save

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Panna cotta de vanilie LCHF
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasa un comentariu