Sosul pesto (verde) este unul dintre cele mai faimoase sosuri ale bucatariei italiene si unul dintre cele mai gustoase. Folosit initial in combinatie cu pastele, in alimentatia LCHF el are foarte multe alte intrebuintari. Renuntati la paste si folositi-l in combinatie cu carnea de pui, cu somon la cuptor, cu halloumi etc. Adaugati iaurt grecesc sau smantana si veti obtine un sos cremos delicios.
Ingrediente
2 manunchiuri de busuioc
50 gr muguri de pin
150-200 ml ulei de masline
1-2 catei de usturoi
100 gr parmezan ras
sare grunjoasa
piper proaspat macinat
Mod de preparare
Prajiti usor mugurii de pin intr-o tigaie, aveti mare grija sa nu-i ardeti. Mixati usturoiul si mugurii de pin intr-un blender sau robot de bucatarie. Se poate folosi si mojarul cu pistil. Adaugati busuiocul, parmezanul si putin ulei. Continuati sa mixati pana obtineti o pasta groasa. Turnati restul de ulei in fir, continuand sa mixati. Adaugati sarea grunjoasa si piperul proaspat macinat dupa gust.
Puteti face o cantitate dubla pe care sa o pastrati la frigider. Pesto e ok timp de o saptamana, pastrat in borcan ermetic.
Pentru variatie puteti incerca si pesto rosso.
Pesto
Ustensile
- robot de bucatarie/blender
Ingrediente
- 2 manunchiuri de busuioc
- 50 gr muguri de pin
- 150-200 ml ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi
- 100 gr parmezan ras
- sare grunjoasa
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
- Prajiti usor mugurii de pin intr-o tigaie, aveti mare grija sa nu-i ardeti.
- Mixati usturoiul si mugurii de pin intr-un blender sau robot de bucatarie. Se poate folosi si mojarul cu pistil.
- Adaugati busuiocul, parmezanul si putin ulei. Continuati sa mixati pana obtineti o pasta groasa.
- Turnati restul de ulei in fir, continuand sa mixati. Adaugati sarea grunjoasa si piperul proaspat macinat dupa gust.