Pesto rosu este fratele mai mic al lui pesto genovese cu busuioc. La fel de gustos, cu un pronuntat parfum dat de rosiile uscate in ulei, poate fi folosit intr-o varietate de preparate de la salate la orice tip de gratar sau carne la cuptor. Pestele alb il adora!
Pesto rosso mai este cunoscut și sub denumirea de pesto sicilian, este o varianta a clasicului pesto italian, care se bazeaza pe rosii uscate la soare in loc de busuioc. Ingrediente comune includ rosii uscate la soare, parmezan, usturoi, nuci (de obicei migdale sau nuci de pin), ulei de masline si, uneori, ardei iute pentru un plus de savoare.
Acest sos rosu este bogat in arome intense si e o optiune excelenta pentru o alimentatie low carb, LCHF si keto datorita ingredientelor sale nutritive si continutului redus de carbohidrati.
Pesto rosso
Ustensile
- robot de bucatarie/blender
Ingrediente
- 100 gr rosii uscate in ulei
- 100 ml ulei de masline
- 30 gr seminte de pin
- 1 catel uturoi
- 50 gr masline negre fara samburi
- 100 gr parmezan ras
- 10 frunze de busuioc
- sare grunjoasa
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Puneti toate ingredientele in blender si mixati totul pana ce amestecul devine ca o pasta.
- Sarati si piperati dupa gust. Daca sosul este prea gros puteti adauga cateva lingurite de apa pentru a ajunge la consistenta dorita.